Verhuurdersheffing

De verhuurderheffing is een heffing die zich richt op verhuurders van huurwoningen in de gereguleerde sector. Hiermee worden huurwoningen bedoeld waarvan de huur lager is dan de grens voor de huurtoeslag (voor 2015: €710,68). De heffing wordt berekend over de waarde van gereguleerde ofwel sociale huurwoningen. Overigens geldt de heffing alleen voor verhuurders van meer dan tien huurwoningen.

Gevolgen verhuurdersheffing

Het effect van de heffing voor verhuurders hangt samen met het aantal woningen en de WOZ-waarde van die woningen. De kans is groot dat verhuurders de huren zullen verhogen om zo de heffingen te kunnen bekostigen. De verhuurdersheffing zal worden uitgevoerd door de Belastingdienst. De heffing zal moeten worden voldaan aan de hand van een aangifte.

Woonakkoord

In februari 2013 werd al de eerste hand aan het woonakkoord gelegd. Uiteindelijk werd het woonakkoord pas in december 2013 ook goedgekeurd door de Eerste Kamer. De verhuurdersheffing, voorgesteld door minister voor Wonen, Stef Blok, kreeg veel kritiek omdat het akkoord het investeringsvermogen van corporaties en huurders zwaar zou verminderen. Minister Blok besloot daarom om een investeringsfonds op te richten. Wel werd dus besloten de verhuurdersheffing op te nemen in het akkoord, de heffing zal dus gewoon worden uitgevoerd.

 

Veelgestelde vragen over de verhuurdersheffing:

We hebben enkele veelgestelde vragen over de verhuurdersheffing op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

Tags bij dit begrip: verhuurdersheffing, verhuurderheffing, belastingdienst, WOZ-waarde, undefined, woonakkoord

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle begrippen

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier
Door: Martin van den Heuvel | Geplaatst op 14 January 2015 om 16:46
Wat een verschrikkelijke onzin. Het belangrijkste doel is helemaal niet om geld op te leveren voor de staatskas. Het belangrijkste en enigste doel is dat alle uitkeringen en subsidies moeten stoppen en dat alle overheidsinstellingen zoals scholen, ziekenhuizen en woningbouwverenigingen een onderneming worden.

Een liberale partij vindt dat de overheid alleen voor politie en leger moet zorgen, en dat de rest door het bedrijfsleven moet worden geregeld. Het gevolg is dat de grote bedrijven gehakt van ons, burgers, maken.
www.isditvrijheid.nl

Reageer op de omschrijving van dit begrip

Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
(wordt niet getoond)