Stijging aantal huisuitzettingen van gezinnen met kinderen

bron: Nu.nl

De crisis slaat hard toe, vooral bij gezinnen met kinderen wonend in huurwoningen. Zo blijkt uit een rondvraag van het AD bij woningcorporaties en opvanginstellingen. Steeds meer mensen worden hun huurhuis uitgezet omdat ze eenvoudigweg de huur niet meer kunnen betalen.

Gezinnen met kinderen uit huis gezet

Gezinnen met kinderen lijken het het moeilijkste te hebben. Federatie Opvang meldt dat een groeiend aantal gezinnen zich aanmeldt voor onderdak. Natuurlijk is dit voor iedereen onwenselijk, maar zeker voor kinderen. Verder ziet ook Aedes, een koepelorganisatie voor woningcorporaties, een duidelijke stijging in aantal huisuitzettingen en ontruimingen.

Gedwongen verkopen

De crisis is de grote schuldige. Steeds meer mensen verliezen hun baan, gaan failliet, hebben te maken met hogere lasten en kunnen het niet meer bolwerken. Gevolg is dat de huur niet meer betaald kan worden en ze uiteindelijk de deur worden gewezen. Dat de gevolgen van de hardnekkige crisis niet alleen de huursector treft, is te zien aan het stijgend aantal woningeigenaren die gedwongen hun woning moeten verkopen, zo laat de Nationale Hypotheek Garantie weten.

Gerelateerd nieuws

Lees ook