PvdA: Bevries de maximale huurprijs voor sociale huur!

bron: Nugeld.nl

Elk jaar schuift de grens voor sociale huur weer tientallen euro’s op naar boven. Dat houdt in dat het dus steeds duurder wordt om een sociale huurwoning te huren. En dat is niet de bedoeling volgens de PvdA. De partij van Samsom stelt dan ook voor om de zogeheten liberalisatiegrens voor de komende jaren te bevriezen. Zo blijft sociale huur betaalbaar en liggen er kansen voor investeerders om woningen te bouwen voor middeninkomens.

Sociale huur betaalbaar

In 2014 ligt de liberalisatiegrens op welgeteld 699 euro. In 2012 betaalde je voor een sociale huurwoning maximaal 664 euro en in 2013 681 euro. De PvdA wil dat huishoudens met een inkomen tot 38.000 euro terecht kunnen in sociale huurwoningen zonder dat ze elk jaar meer moeten gaan betalen.

Huurwoningen voor middeninkomens

Het bijkomende voordeel van het bevriezen van de maximale huurgrens is dat het mogelijkheden biedt voor investeerders en ontwikkelaars om huurwoningen te bouwen met een huur die net boven 700 euro ligt. Huishoudens die te veel verdienen voor een sociale huurwoning zouden dan een particuliere huurwoning kunnen betrekken zonder gelijk honderden euro’s per maand meer aan huur te moeten betalen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook