16% Nederlanders wil andere woning

bron: Nu.nl

Om en nabij 1 op de 6 Nederlanders denkt na over een nieuwe huur- of koopwoning. Dat blijkt uit onderzoek van de marktonderzoeker GfK, waarvoor zo’n 2.100 huizenbezitters en huurders werden geïnterviewd. Hoe liggen de verhoudingen?

Andere huurwoning of koopwoning

De resultaten van het onderzoek liegen er niet om; zo’n 5% van alle Nederlanders is actief op zoek naar een nieuwe woning. 10% zoekt niet actief, maar beschouwt zichzelf toch zoekende. Een kleine 2% is reeds bezig met het regelen van een andere woning.

Verhuizen

Uit het onderzoek van GfK zaten ook diverse peilingen met betrekking tot verhuisgedrag. Van de ondervraagden twijfelde 7% over of ze binnen het jaar zouden verhuizen, en had er 78% geen plannen om naar een nieuwe woning te verhuizen.

Type woning

In hun zoektocht naar de ideale woning vinden Nederlanders de omgeving van de woning, het woonoppervlak en de nabijheid van voorzieningen het allerbelangrijkst. Ook de aanwezigheid van een tuin was in veel gevallen een doorslaggevende factor om te bepalen of een verhuizing een vooruitgang zou betekenen.

Tevredenheid

Ondanks de hoge dichtheid van Nederlanders met verhuiswensen heerst er veel tevredenheid over de huidige woonsituatie. 83% van de ondervraagden gaf aan tevreden te zijn, tegenover een ontevreden 5% . Hierbij bleken huurders minder vaak tevreden dan woningbezitters.

Gerelateerd nieuws

Lees ook