Rechter zet stinkende huurder uit woning

bron: Nos.nl

Een rechter in het Duitse Bonn laat een 83-jarige huurder uit zijn huurwoning vertrekken omdat hij zo stinkt.

Huurcontract beëindigd

De verhuurder van het pand was een rechtszaak tegen de man begonnen. Zij woont in hetzelfde pand als de man, en had naar eigen zeggen veel te lijden onder de stankoverlast die de huurder veroorzaakte. Zo kreeg ze hoofdpijn en slaapproblemen door de geur. De medehuurders in het pand klaagden eveneens al langere tijd over de stinklucht, die door het hele pand te ruiken was.

Paardenzalf

De beruchte stank die uit de woning kwam werd veroorzaakt door de paardenzalf die de man gebruikte tegen spier- en gewrichtsklachten. De geur verspreidde zich via de woning door het hele pand. De man had z’n huisbaas al eerder beloofd om zijn ramen en deuren gesloten te houden, maar hield zich hier niet aan.

Rechterlijk bevel

Een deskundige heeft naar aanleiding van een rechterlijk bevel bevestigd dat de geur inderdaad van ‘ondraaglijke aard’ is. Naast de geur van paardenzalf waren ook de geuren van schoenpoets- en schoonmaakmiddelen ruim vertegenwoordigd. De man heeft een jaar de tijd om uit de woning te vertrekken. De rechter toonde enige coulance gezien de hoge leeftijd van de man, die al 54 jaar in het pand woonde.

Gerelateerd nieuws

Lees ook