Hoe minister Blok de huurprijzen explosief laat stijgen in 2015

bron: Nos.nl

Als het aan minister Blok (Wonen) ligt, wordt de huurprijs van woningen in grote steden voortaan anders berekend. De Woonbond voorziet fikse prijsstijgingen, en luidt de noodklok.

Huurprijs

Volgend jaar zullen maximale huurprijzen in steden waarschijnlijk gebaseerd worden op de WOZ-waarde van de woning. Dit betekent dat de huurprijs van woning in populaire wijken duurder kan gaan worden. Dit plan ligt Het streven van minister Blok is dat de aanpassing in juli 2015 wordt doorgevoerd.

Ongehoord

De Woonbond is zeer ontstemd over de plannen van Blok. Ronald Paping, directeur van de Woonbond, voorspelt onwenselijke taferelen op de huurmarkt. ‘In de gebieden waar er al veel huur kan worden gevraagd, zal er zo alleen nog maar meer huur gevraagd worden’, aldus Paping. De verwachting is dat de huurprijzen in populaire steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag flink toe zullen nemen.

Huurexplosie

Het voorstel van Blok komt bovenop de huurverhoging uit 2011. De Woonbond waarschuwt dat met de invoering van dit laatste voorstel huurverhogingen van 5% of hoger eerder regel dan uitzondering zullen zijn.

Gerelateerd nieuws

Lees ook