Meer aandacht voor de huurwoningmarkt in 2015

bron: Nu.nl

Het komende jaar zal de focus van het kabinet meer op de huurwoningmarkt komen te liggen. Dit blijkt uit de begroting die minister Blok voor Wonen en Rijksdienst naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Zo zullen huurders vaker een tijdelijk huurcontract aangeboden krijgen en worden er strengere regels ingevoerd voor woningcorporaties.

Strengere regels en meer tijdelijke huurcontracten

Minister Blok wil de kerntaken van woningcorporaties beter gaan vastleggen. Hiermee wil hij voorkomen dat de corporaties zich in risicovolle projecten begeven die te ver van hun kerntaak afstaan. Woningcorporaties hebben hierdoor in het verleden miljarden euro’s verloren. Daarnaast wil hij de doorstroming in huurwoningen bevorderen door meer met tijdelijke huurcontracten te werken.

Ook goed nieuws voor woningbezitters

Ook is er goed nieuws voor huiseigenaren die de afgelopen jaren in de problemen zijn gekomen doordat zij hun woning niet op tijd of tegen een te lage prijs hebben verkocht. Zij krijgen namelijk de mogelijkheid om de rente van hun restschuld of dubbele woonlasten langer af te trekken van de belastingen. Momenteel kan de rente over de restschuld nog tien jaar worden afgetrokken, maar deze termijn zal nu worden opgerekt naar vijftien jaar. Daarnaast is besloten om de zogenaamde ‘verhuisregeling’ aan te houden. Hierbij hebben woningbezitters de mogelijkheid om gedurende drie jaar de rente van hun dubbele hypotheek af te trekken.

Gerelateerd nieuws

Lees ook