Meer kans op inbraak in wijken met veel huurwoningen

bron: rtlnieuws.nl

Wie in een wijk woont met veel woningen die door woningcorporaties worden verhuurd, kan maar beter een goed alarmsysteem aanschaffen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt namelijk dat de kans op inbraak in deze wijken een stuk groter is. Het onderzoek is gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de politie.

11 inbraken op 1.000 woningen

In wijken waarin meer dan 40 procent van de woningen door een woningcorporatie wordt verhuurd, werd gemiddeld in elf op de duizend woningen ingebroken. In andere wijken ligt het aantal inbraken maar liefst 35 procent lager. Hier wordt gemiddeld in acht op de duizend woningen ingebroken.

Aantal inbraken gedaald

Wel is het aantal inbraken gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met 36.000 inbraken in zes maanden ligt het aantal 21 procent lager. De meeste inbraken vonden plaats in de omgeving Apeldoorn. In deze regio, met de postcode 7361, vonden 88 inbraken plaats, maar liefst vijf keer meer dan het landelijk gemiddelde. Opvallend is dat er in dit gebied weinig huurwoningenvan corporaties zijn te vinden.

Meeste inbraken in Gouda

Gouda mag zich de inbraakhoofdstad van Nederland noemen. In een jaar tijd werd er hier maar liefst 601 keer ingebroken. De kans dat er in Gouda wordt ingebroken is twee keer zo groot als in de gemiddelde Nederlandse plaats. Ook inwoners van Eindhoven, Almere, Weert en Sittard-Geleen lopen een verhoogd risico.

Gerelateerd nieuws

Lees ook