Verwarde huurders veroorzaken steeds meer schade

bron: AD.nl

De schade die wordt veroorzaakt door verwarde huurders neemt in rap tempo toe. Vooral huurders met psychiatrische problemen en vergeetachtige ouderen zijn de boosdoeners. De gemeente Rotterdam werkt daarom samen met woningcorporaties aan een plan om het aantal incidenten terug te dringen.

Gevaarlijke situaties

Hedy van den Berk, bestuurder van woningcorporatie Havensteder, wijst op het feit dat steeds meer ouderen en psychiatrische patiënten zo lang mogelijk zelfstandig proberen te wonen. Hoewel dit natuurlijk een mooi streven is, kan het ook tot gevaarlijke situaties leiden. Zo zal een hoogbejaarde vergeetachtige huurder eerder de pan op het vuur laten staan dan zijn jongere buurman. Daarnaast wijst Van den Berk op een incident van enkele weken geleden waarbij een huurder met psychiatrische problemen ervan wordt verdacht dat hij moedwillig zijn huis opblies.

Mensen met schulden

Havensteder heeft de schade nauwkeurig in kaart gebracht. Bij de incidenten zijn echter niet alleen vergeetachtige ouderen en mensen met een psychiatrische achtergrond betrokken. Ook huurders die door schulden niet over gas en elektriciteit beschikken en een vuurtje stoken om warm te blijven veroorzaken geregeld brand. Daarnaast wordt een groot deel van de woningbranden veroorzaakt door huurders die illegaal elektriciteit aftappen voor bijvoorbeeld een hennepkwekerij.

Gerelateerd nieuws

Lees ook