Klaar voor het najaar? Deze 6 woontrends mag je niet missen!

bron: Redactie Huurwoningen.nl

Vandaag maakt de zomer officieel plaats voor de herfst: een perfect moment om het binnen weer extra gezellig te maken! Huurwoningen zet de laatste woontrends voor dit najaar op een rijtje.

Woontrend 1: ga voor goud

Waar voorheen vooral koperkleurige accessoires trendy waren, gaat goud het dit najaar ook zeer goed doen. Zeker in combinatie met een strak of zelfs industrieel interieur voegen goudkleurige accessoires veel sfeer en warmte toe. Kies zelf of je voor een gladde of meer verweerde look gaat: het is allebei helemaal hip. Zelfs mixen met koper en zilver is geoorloofd dit najaar… leef je dus lekker uit!

Woontrend 2: ruig en ouderwets

Riet, grove structuren van wol, vezels of garen, stoere materialen zoals tweed… we gaan ze veel zien deze winter. Ook ouderwetse dekenprints en pantoffelruiten maken binnen deze stoere woontrend hun opmars, met name in bruin- en beigetinten.

Woontrend 3: een comfortabel ‘nest’ van gevlochten materialen

Heb je het liever wat subtieler? Naast bovengenoemde grove materiaalstructuren zijn ook gevlochten objecten helemaal hip dit najaar. In tegenstelling tot de vorige trend wordt er hierbij voornamelijk gebruikt gemaakt van zachte, knuffelachtige materialen en structuren. Zelfs (nep)bont is geoorloofd! Qua kleur passen pasteltinten (vooral roze) goed bij deze trend.

Woontrend 4: beleef het buitengevoel binnen

Mis je het heerlijke buitenleven van de zomer nu al? Haal het buitengevoel dan naar binnen: ook dit najaar zien we de botanische woontrend weer terugkomen! Versier je muur met fraaie natuurprints of ingelijste bladeren en laat deze plaatjes gerust ook terugkomen in andere accessoires. Een paar mooie kamerplanten maken het geheel compleet en hoeven helemaal niet veel onderhoud met zich mee te brengen! Wist je dat groen ook nog eens een bewezen stressverminderende werking heeft?

Woontrend 5: in de wolken met kussens

Niets zo comfortabel als lekker tussen de kussens kruipen op een regenachtige dag of na een lange herfstwandeling… kussens zijn helemaal in! Durf daarbij gerust te stapelen en voor kussens van een groter formaat te gaan.

Woontrend 6: back to the future met 3D, origami, kleuren en patronen

Zeker in de donkere winter hebben vrolijke kleuren een positief effect op ons humeur. Goed nieuws dus dat intense kleurcombinaties, prints en patronen tot de trends van dit najaar behoren. Wil je echt opvallen met je interieur? Ga dan voor de futuristische origami-trend, waarbij van papier, textiel, maar ook hout en metaal abstracte 3D-objecten worden gevormd.

Welke woonstijl kies jij dit najaar?

Je kunt dit najaar dus alle kanten op om een extra gezellig plekje van je huis te maken. Zo kom jij die donkere dagen wel door!

Lees ook: De slimste IKEA-hacks voor ieder huis

Gerelateerd nieuws

Lees ook