De Nederlandse markt voor huurwoningen onder de loep

Direct Wonen voert ieder kwartaal een onderzoek uit naar de ontwikkelingen op de huurwoningmarkt. Dit keer een postief bericht voor de huurders. In vergelijking met vorig jaar huren we namelijk gemiddeld 2% goedkoper.

Ook zijn de steden nader onder de loep genomen en zijn de huurwoningen in Amsterdam wederom uit de bus gekomen als de duurste van Nederland. Je betaald voor een huurhuis in hartje Amsterdam gemiddeld € 1.122. Het enige positieve is dat dit maar liefst 15,4% goedkoper is in vergelijking met vorig jaar toen huurders nog € 1.326 neer moesten leggen voor hun huis.

Tilburg blijkt de beste keuze zijn als je goedkoop een huis wilt huren. De gemiddelde huurprijs voor een huurhuis in Tilburg ligt namelijk op € 468 dit is een daling van 1.9% ten op zichte van vorig jaar. Als je in Dordrechteen huis huurt heb je het op dit moment slecht getroffen, daar is in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde de huurprijs namelijk gestegen met maar liefst 30%. Dit geldt voor alle nieuwe huurhuizen die in het afgelopen jaar zijn gerealiseerd.

De landelijke prijsdaling van 2% is vooral te danken aan de gedaalde huurprijzen in het hogere segment, bij de huurwoningen vanaf € 800,-. Deze huurwoningen laten een daling zien van maar liefst 2,8%, dit betekent dat de gemiddelde huurprijs in deze klasse vorig jaar nog € 1168 euro bedroeg en dit jaar € 1135. Slecht nieuws voor de huurwoningen tot € 800, want deze laat een prijsstijging zien van 0,6%.

Gerelateerd nieuws

Lees ook