Woningbouw Utrecht bereikt record in 2017

bron: Cobouw.nl

Utrechtverwacht tot en met 2018 maar liefst 16.000 nieuwbouwwoningen te realiseren, waarvan ruim een kwart binnen de vrije huursector valt. Met name het middeldure segment neemt hierbij flink toe, meldt Cobouw deze week.

Forse toename

In totaal zullen er dit jaar 5.300 nieuwe woningen worden gebouwd. Volgend jaar zijn dit er 5.600 en in 2018 nog eens 5.100. Deze aantallen zijn historisch hoog; zo werd in 2015 gestart met de bouw van ‘slechts’ 2.400 woningen. Dit blijkt uit het MPSO (Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling), dat de ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in Utrecht in beeld brengt.

Grote nieuwbouwprojecten zijn bijvoorbeeld Campus Archimedeslaan en de KPN Campus in de wijk Oost, waar studenten- en starterswoningen binnen het sociale en middeldure huursegment zullen worden gerealiseerd. Ook in de wijk Overvecht en Zuidwest worden veel nieuwe woningen gebouwd. Een kwart van alle nieuwbouw komt in vinexwijk Leidsche Rijn.

Middelduur huursegment

Van de nieuw te bouwen huurwoningen in de vrije sector wordt het overgrote deel (2.900 woningen) gerealiseerd in het middeldure huursegment, met een huurprijs tot zo’n 1000 euro per maand. De focus komt hierbij vooral op appartementen te liggen. Het grootste deel van de nieuwe sociale huurwoningen zal bestaan uit zelfstandige studenteneenheden.

Gerelateerd nieuws

Lees ook