Advertentie verwijderd

Appartement Schoutenstraat in Alkmaar

1811 HD Alkmaar (Noord-Holland)

€895 Huurprijs p.m.
40 m²
2 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

TE HUUR IN HARTJE CENTRUM ALKMAAR LUXE APPARTEMENT IN RIJSKMONUMENT, HET OUDSTE NOG BESTAANDE HOFJE VAN ALKMAAR.

Het Huis van Zessen, gesticht in 1510, is Alkmaars oudste nog bestaande hofje. Het was bestemd voor zes oude katholieke mannen. Als laatste bestemming maakte het pand deel uit van het stadhuiscomplex. De voorgevel werd in de 19de eeuw in neoclassicistische stijl verbouwd. Uit die tijd stammen de grote empire vensters en de blokbepleistering. Binnen zijn enkele vertrekken in neorenaissance stijl: de grote zaal (1910) en de regentenkamer (1922).

Het hofje, een rijksmonument, is gelegen in het centrum van Alkmaar in de Schoutenstraat tussen de Langestraat en de Laat. Het pand is van binnen en buiten gerenoveerd tot een uniek pand met acht appartementen. Een aantal daarvan zullen de monumentale status behouden.

INDELING: Het gaat in dit geval om het appartement op de begane grond, gelegen aan de achterzijde. Het is een grote en hoge ruimte van ruim 40 m2. U komt binnen in de woonkamer met in de hoek een open keuken. Deze is voorzien van inbouwapparatuur: koelkast,, vaatwasser, keramische kookplaat met afzuiger en een combimagnetron. Aan de overzijde van de keuken is de badkamer met wastafel, douche en toilet. Er is een aparte ruimte voor wasmachine en droger Vervolgens komt u in de ruime slaapkamer. Dit appartement heeft ook een eigen terras aan de achterzijde.

BIJZONDERHEDEN:

  • De prijs is exclusief de servicekosten, te weten een voorschot energiekosten en kabeltv met internet en gebruik stoffering van € 125,- per maand.
  • Minimale huurperiode betreft twee jaar
  • In de omgeving zijn voldoende betaalde parkeerfaciliteiten aanwezig, o.a. in de Singelgarage. Dit gaat via een vergunning bij de gemeente.
  • Achter het complex is een gezamenlijke binnentuin en op de eerste etage is een gezamenlijk balkon. Verder is er een fietsenberging voor de bewoners.

Wonen in het oudste nog bestaande hofje van Alkmaar midden in het centrum? Reageer dan snel!

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1510
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
40 m²
Perceeloppervlakte
40 m²
Inhoud
110 m³
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Adres
Schoutenstraat Alkmaar

Extra informatie

Opslagkamer

Verhuurinformatie

Status
Verhuurd
Laatste huurprijs
€ 895 p/m
Beschikbaar per
Direct

Minimale eisen van de verhuurder

  • Je minimale bruto jaarinkomen inclusief 60% van het bruto jaarinkomen van je partner moet boven € 42.960 per jaar liggen.