Advertentie verwijderd

Appartement Schoutenstraat in Alkmaar

1811 HD Alkmaar (Noord-Holland)

€845 Huurprijs p.m.
46 m²
2 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

TE HUUR IN HARTJE CENTRUM ALKMAAR HET LAATSTE APPARTEMENT IN RIJSKMONUMENT, ALTIJD AL WILLEN WONEN IN EEN REGENTENKAMER?

Het Huis van Zessen, gesticht in 1510, is Alkmaars oudste nog bestaande hofje. Het was bestemd voor zes oude katholieke mannen. Als laatste bestemming maakte het pand deel uit van het stadhuiscomplex. De voorgevel werd in de 19de eeuw in neoclassicistische stijl verbouwd. Uit die tijd stammen de grote empire vensters en de blokbepleistering. Binnen zijn enkele vertrekken in neorenaissance stijl: de grote zaal (1910) en de regentenkamer (1922).

Het hofje, een rijksmonument, is gelegen in het centrum van Alkmaar in de Schoutenstraat tussen de Langestraat en de Laat. Het pand is van binnen en buiten gerenoveerd tot een uniek pand met acht appartementen. Een aantal daarvan zullen de monumentale status behouden.

Het gaat in dit geval om het appartement op de begane grond aan de voorzijde, een van de zogenaamde stijlkamers. Daarbij zijn er ook binnen nog veel authentieke details aanwezig aan de wanden en het plafond. Het is een grote en hoge ruimte van ruim 45 m2 met een mooie schouw. Naast ed woonkamer is een ruime slaapkamer. Via de gang komt u in de keuken, met daarachter de badkamer. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur: koelkast, vaatwasser, keramische kookplaat met afzuiger en een combimagnetron. De badkamer heeft een wastafel, douche en toilet. Er is een aparte ruimte voor de wasmachine en droger.

Bijzonderheden:

  • Minimale huurperiode betreft één jaar;
  • De prijs is exclusief voorschot energiekosten en kabeltv met internet en gebruik stoffering van € 175,-;
  • Waarborgsom is gelijk aan één maand huur;
  • Niet geschikt voor een situatie met kinderen of huisdieren.

In de omgeving zijn voldoende betaalde parkeerfaciliteiten aanwezig, o.a. in de Singelgarage. Dit gaat via een vergunning bij de gemeente. Achter het complex is een gezamenlijke binnentuin en op de eerste etage is een gezamenlijk balkon. Verder is er een fietsenberging voor alle bewoners.

Wonen in het oudste nog bestaande hofje van Alkmaar midden in het centrum? Reageer dan snel!

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1510
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
46 m²
Perceeloppervlakte
46 m²
Inhoud
185 m³
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Adres
Schoutenstraat Alkmaar

Extra informatie

Verhuurinformatie

Status
Verhuurd onder voorbehoud
Laatste huurprijs
€ 845 p/m
Beschikbaar per
Direct