Advertentie verwijderd

Appartement Schoutenstraat in Alkmaar

1811 HD Alkmaar (Noord-Holland)

€875 Huurprijs p.m.
52 m²
1 kamer
Gestoffeerd

Over deze woning

TE HUUR IN HARTJE CENTRUM ALKMAAR LUXE APPARTEMENT IN RIJSKMONUMENT, HET OUDSTE NOG BESTAANDE HOFJE VAN ALKMAAR.

Het Huis van Zessen, gesticht in 1510, is Alkmaars oudste nog bestaande hofje. Het was bestemd voor zes oude katholieke mannen. Als laatste bestemming maakte het pand deel uit van het stadhuiscomplex. De voorgevel werd in de 19de eeuw in neoclassicistische stijl verbouwd. Uit die tijd stammen de grote empire vensters en de blokbepleistering. Binnen zijn enkele vertrekken in neorenaissance stijl: de grote zaal (1910) en de regentenkamer (1922).

Het hofje, een rijksmonument, is gelegen in het centrum van Alkmaar in de Schoutenstraat tussen de Langestraat en de Laat. Het pand is van binnen en buiten gerenoveerd tot een uniek pand met acht appartementen. Een aantal daarvan zullen de monumentale status behouden.

Het gaat in dit geval om het appartement op de begane grond, een van de zogenaamde stijlkamers. Daarbij zijn er ook binnen nog veel authentieke details aanwezig aan de wanden en het plafond. Het is een grote en hoge ruimte van ruim 51 m2 met in het midden een ruimte gecreëerd voor de badkamer en de keuken. Deze is voorzien van inbouwapparatuur: koelkast, vaatwasser, keramische kookplaat met afzuiger en een combimagnetron. Aan de ander kant van de keuken- badkameropstelling is een slaaphoek gecreerd. Dit appartement heeft een eigen terras aan de achterzijde.

De prijs is exclusief vergoeding gebruik stoffering en voorschot energiekosten en kabel tv met internet van € 145,-. Huisdieren zijn niet toegestaan.

In de omgeving zijn voldoende betaalde parkeerfaciliteiten aanwezig, o.a. in de Singelgarage. Dit gaat via een vergunning bij de gemeente. Achter het complex is een gezamenlijke binnentuin en op de eerste etage is een gezamenlijk balkon,. Voor de bewoners is er een fietsenberging. Wonen in het oudste nog bestaande hofje van Alkmaar midden in het centrum? Reageer dan snel!

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1510
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
52 m²
Perceeloppervlakte
64 m²
Inhoud
206 m³
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
1 kamer
Adres
Schoutenstraat Alkmaar

Extra informatie

Tuin
Opslagkamer

Verhuurinformatie

Status
Verhuurd onder voorbehoud
Laatste huurprijs
€ 875 p/m
Beschikbaar per
Direct