Advertentie verwijderd

Kamer Korte Geuzenstraat in Amsterdam

1056 KZ Amsterdam (Noord-Holland)

€850 Huurprijs p.m.
11 m²
1 kamer
Gemeubileerd

Over deze woning

Korte Geuzenstraat 700 - 708 Amsterdam-West

Huurprijs: €.850,— incl.

WiFi-internet, verwarming, water, licht, schoonmaak 3 keer per week van de gemeenschappelijke ruimten.

Circa 11 m² || 1 Slaapkamer

Het imposante complex is gelegen in een mooie, rustige straat met veel groen. Dit zorgt voor een aangename woonomgeving. In de buurt is een ruim aanbod aan winkels en supermarkten, veel gezellige café’s, goede restaurants en culturele uitgaansmogelijkheden (o. a. de "Foodhallen") De woning ligt centraal tussen Westerpark, het Vondelpark en de Jordaan. Zowel de stations Sloterdijk als Centraal zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Tram 12, 13 en 14 stoppen om de hoek. De bussen 18 en 80 brengen je o. a. naar Amsterdam Centraal en zelfs Zandvoort.

De ring A10 ligt op 7 autominuten. Parkeren kan voor de deur met een parkeervergunning.

INDELING

Een kamer aan de rand van Amsterdam Centrum op de bovenste etage van een flatgebouw aan de Korte Geuzenstraat / Kostverlorenkade in een monumentaal pand. Met werkelijk fantastisch uitzicht over de stad.

De gemeenschappelijk entree bevindt zich op de begane grond. Met de Lift of via het trappenhuis heeft u toegang tot de zevende verdieping.

De kamer heeft een eigen wastafel. U kunt gebruik maken van twee gemeenschappelijke douches en toiletten. De keuken is uitgevoerd met 2 aanrechtbladen en wordt ook gedeeld.

GESCHIEDENIS

GEBOUW VOOR VROUWEN EN MEISJES.

Bij de Wiegbrug.

De formidabele lengte van negentien meter heeft de betonnen paal, welke vanochtend als eerste in den grond werd gedreven van het nieuwe gebouw voor alleenwonenden aan de Geuzenstraat, dat is op het open terrein bij de Wiegbrug. Vroeger heeft daar een circus gestaan bij het begin van den Admiraal de Ruyterweg, waar een open piek verdwijnt. Het getuigt zeker van grooten ondernemingszin, dat de bekende bouwer. de heer Van Saane, thans begonnen is met den bouw van het groote hotel voor vrouwen en meisjes. Dit gebouw voor alleenwonenden zal huisvesting bieden aan 108 dames, en bovendien 30 zit-slaapkamers bevatten voor studeerende en werkende meisjes met gemeenschappelijke woonkamer. Er komen in het gebouw van zeven woonverdiepingen: twee personenliften, centrale verwarming, warmwater-voorziening, wasscherlj. rijwielstalling, vuilnisafvoer, toko, restaurant, logeerkamers. enz. Alles komt onder de zorg en leiding van een directrice. Een te vormen stichting zal zich met het beheer belasten. Architecten van het gebouw zijn de

heer J. W. H. C. Pot en mevrouw J. F. Pot-Keegstra.

BIJZONDERHEDEN

  • Twee maanden waarborgsom €.1700,—

  • Gemeentelijk monument 200728

  • 01 juli 2019 beschikbaar

  • Gemeubileerd aangeboden

  • Huisdieren niet toegestaan

  • Het gehuurde mag niet door meer dan één persoon worden bewoond

ALGEMEEN

Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld.

Echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!

Kenmerken

Type aanbod
Kamer (Kamer)
Bouwjaar
1942
Interieur
Gemeubileerd
Woonoppervlakte
11 m²
Aantal kamers
1 kamer
Adres
Korte Geuzenstraat Amsterdam

Extra informatie

Lift

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 850 p/m
Beschikbaar per
Direct