Advertentie verwijderd

Appartement Van Slichtenhorststraat in Arnhem

6821 CM Arnhem (Gelderland)

€861 Huurprijs p.m.
70 m²
3 kamers
Kaal

Over deze woning

Unieke huurwoning in een voormalige kerk met 2 slaapkamers.

Algemene informatie:

Met het centrum van Arnhem op loopafstand en het Sonsbeekpark nabij is de luxe van rust en ruimte in een aangename stedelijke omgeving alom aanwezig.

Sint Marten ligt ten noorden van het Arnhemse centrum, naast de wijk Klarendal. Het is een gevarieerde wijk met een vrij jonge bevolking met vooral veel mensen tussen de twintig en veertig jaar oud. Het Sonsbeekpark ligt op loopafstand. De wijk zelf heeft een buurtcentrum en twee basisscholen. Aan de Hommelseweg is een openluchtzwembad. De dagelijkse boodschappen kunt u ook aan de Hommelseweg doen. Aan de Akkerstraat wordt zaterdags een markt gehouden.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk uit 1911 is een beeldbepalend gebouw in de Sint Marten wijk, een volksbuurt in Arnhem. In 1995 werd de laatste kerkdienst gehouden, waarna de kerk werd gebruikt voor kunstactiviteiten en handenarbeid. De gemeente zocht naar een nieuwe bestemming, anders zou de kerk niet behouden kunnen worden. Er is toen het plan opgevat om huurwoningen in de kerk te bouwen.

Er zijn 32 appartementen en maisonnettes gecreëerd, die sinds 2001 als huurwoningen betrokken konden worden. Het wooncomplex kreeg in 2005 van zowel de vakjury als het publiek (via dagblad ‘De Gelderlander’) de ‘Heuvelinkprijs voor Architectuur in Arnhem’ voor het vernieuwende en historisch verantwoorde hergebruik van de Onze Lieve-Vrouwe Kerk.

Indeling:

Woonkamer ca. 21m2, Keuken ca. 4m2, 2 slaapkamers ca. 11 en 7m2, Badkamer ca. 5m2, Berging ca. 5m2,Energieklasse B

Buitenruimte:

Terras

Berging:

Schuur.

Gewenste huurder(s):

Werkend, minimaal inkomen € 3444,- bruto per maand waarbij het 2e inkomen voor 100% mee geteld mag linkAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in. wordt geen Borg gerekend!

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Maisonette)
Bouwjaar
2000
Interieur
Kaal
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Adres
Van Slichtenhorststraat Arnhem

Extra informatie

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 861 p/m
Beschikbaar per
Direct