Advertentie verwijderd

Huis Haagsemarkt in Breda

4813 BA Breda (Noord-Brabant)

€1.575 Huurprijs p.m.
173 m²
5 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

Prachtig, monumentaal herenhuis uit 1777 met diverse authentieke elementen, een achtertuin met een stenen berging, gelegen in de kern van het centrum van Princenhage. Princenhage heeft een ruim aanbod aan winkels waaronder een kaaswinkel, bakkers, slijterijen, opticien, de Hema en twee supermarkten. Daarnaast zijn er restaurants aanwezig. Op korte afstand liggen twee basisscholen en kinderopvangcentra. In de omgeving zijn de woonboulevard, sportvoorzieningen, kerken, het Liesbos en het Mastbos aanwezig. Met de fiets bent u zo in het centrum van Breda of op het centraal station.

De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen richting Rotterdam, Antwerpen (A16), Utrecht (A27), Eindhoven en Bergen op Zoom (A58).

Authentieke elementen Het pand heeft diverse authentieke elementen zoals oorspronkelijke balkenplafonds, een kelder, erkers, een originele schouw en een waterpomp in de keuken, hoge plafonds (circa 3.20 meter hoog), schouwen, paneeldeuren, originele brede deuren en brede trapopgangen.

Renovaties In 2016 is de binnen- en buitenzijde geschilderd en is de cv-ketel vervangen. In 1992 is het hele pand gerenoveerd met behoud van de authentieke elementen waaronder de vloeren, de deuren, de plafonds, de schouwen en diverse losse elementen.

Begane grond De entree (met de meterkast) geeft toegang tot de hal. Vanuit de hal zijn de voorkamer, de kelder, de woonkeuken, de toiletruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping te bereiken. De hal is voorzien van de authentieke natuurstenen vloer en het oorspronkelijke balkenplafond. De wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk. Vanuit de hal is er via openslaande deuren toegang tot de achtertuin. De voorkamer is circa 20 m² groot. Deze ruimte is voorzien van een erker en een authentieke schouw. Vanuit deze kamer is er uitzicht op de Haagsemarkt. De vloer is afgewerkt met Amerikaans grenen planken en het plafond is voorzien van de oorspronkelijke houten balken. De aan de achterzijde gelegen woonkeuken (circa 18 m²) is voorzien van een hoekopstelling met een hardstenen blad, een spoelbak, een schouw met een vierpits gaskookplaat, een combimagnetron, een vaatwasmachine en diverse kasten. De kasten, de schouw, de waterpomp en het balken plafond zijn in originele staat. De vloer is voorzien van authentieke tegels en de wanden zijn deels afgewerkt met wandtegels en deels met pleisterwerk. De kelder (op stahoogte) is circa 11 m² groot. Deze ruimte is ideaal voor voorraad en drankopslag. De betegelde toiletruimte heeft een closet en een fonteintje.

Eerste verdieping Op de eerste verdieping zijn de woonkamer, pantry en (aan de achterzijde) de slaapkamer gelegen. Deze slaapkamer is ideaal om te gebruiken als studeer- of logeerkamer De woonkamer is circa 18 m² groot. De woonkamer is voorzien van een erker en een schouw. In de woonkamer ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien van de oorspronkelijke houten balken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de eenvoudige keuken. Vanuit de woonkamer is er uitzicht over de Haagsemarkt. De slaapkamer is circa 11 m² groot. De ruimte heeft vaste kasten. In deze ruimte ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien pleisterwerk met ornamenten.

Tweede verdieping De royale gang op de tweede verdieping geeft toegang tot de slaapkamer en de badkamer. De gang is voorzien een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien oorspronkelijke houten planken. Vanuit de gang is er toegang tot de twee aparte bergvlieringen. De aan de voorzijde gelegen slaapkamer is circa 19 m² groot. Vanuit de slaapkamer is er uitzicht over de Haagsemarkt. De slaapkamer is voorzien van een erker. In de slaapkamer ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien van oorspronkelijke houten balken. Vanuit de slaapkamer is middels een doorloop (kleding)kast de badkamer te bereiken. De deels betegelde badkamer heeft een ligbad, een inloopdouche, een toilet en een wastafel (met een marmeren blad waaronder de aansluitpunten zijn gesitueerd t.b.v. de wasapparatuur). Het plafond bestaat uit de oorspronkelijke houten balken.

Tuin De achtertuin is voorzien van een terras, vaste beplanting, grind en een vrijstaande stenen berging (circa 8,5 m² groot)

Woonoppervlakte: ca. 173m2

Huurprijs per maand: 1575,- euro excl. GWL

Beschikbaar per: 15-09 (eerder in onderling overleg mogelijk)

Kenmerken

Type aanbod
Huis
Bouwjaar
1777
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
173 m²
Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Onderhoudsstaat
Goed
Adres
Haagsemarkt Breda

Extra informatie

Tuin
Terras
Douche
Bad
Toilet in badkamer
Zolder
Kelder
Eetkamer
In het centrum
Bij school

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 1.575 p/m
Beschikbaar per
Direct