Advertentie verwijderd

Appartement Orthenstraat in Den Bosch

5211 SX Den Bosch (Noord-Brabant)

€1.250 Huurprijs p.m.
81 m²
3 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

Appartement met industriële look in hartje Centrum.

Gezamenlijk entree met bellentableau.

gelegen op de eerste verdieping oppervlakte 81m² + balkon 6m² met uitzicht op de binnentuin Badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel, 1e slaapkamer 7m², 2e slaapkamer 13m² met openslaande deuren naar terras met uitzicht op de binnentuin. Woonkamer 37m² mooie lichtinval door de vele ramen gelegen aan de voorzijde. Open keuken voorzien van koelkast, vaatwasser, combi-oven, spoelbak en gasfornuis op het kookeiland. Aangrenzend aan het kookeiland heeft u een eetbar.

Aparte berging inpandig met aansluiting wasmachine extra berging in het souterrain

Huurprijs € 1250 servicekosten € 45 minimale huurperiode 12 maanden

Terug naar hoe het ooit was, dat kan niet meer. Maar het gebouw krijgt wel weer eenzelfde uitstraling als de neoklassieke gebouwen ernaast. Sinds het eerste deel van de negentiende eeuw stond de Korenbeurs op deze plek, en daarom krijgt het pand straks ook deze naam. Dat beursgebouw, met grote bogen als ramen en deuren aan de voorzijden, deed echter niet lang dienst als graanhandel. In 1909 vestigde zich er een politiepost. Tijdens de bevrijding raakte het pand vervolgens zwaar beschadigd. De politie vertrok in 1945 en de Korenbeurs werd in zijn geheel afgebroken voor nieuwbouw. Het Arbeidsbureau vestigde zich in het pand, later gevolgd door een aantal katholieke instellingen, waaronder de Katholieke Bijbel Stichting.

Waar het huidige pand van buiten niet door iedereen als mooi wordt ervaren, is het van binnen eigenlijk een prachtig pand. Er zit bijvoorbeeld een volwaardige kelder in het pand, waar we de bergingen voor de appartementen hebben ondergebracht. De ruimtes hebben daarnaast een erg hoog plafond, tot drie meter dertig. Dat maakt dat alle appartementen een loft-achtige sfeer krijgen.

Op de plattegrond krijgt u een goede indruk van hoe de indeling is van het appartement. Het gebouw is voorzien van een lift en onder het gebouw bevind zich een souterrain waar de bergingen zijn gemaakt, ieder appartement heeft daar zijn eigen berging waar fietsen kunnen worden geplaatst.

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Bovenwoning)
Bouwjaar
2017
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
81 m²
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Adres
Orthenstraat Den Bosch

Extra informatie

Balkon
Lift

Verhuurinformatie

Status
Verwijderd
Laatste huurprijs
€ 1.250 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar