Advertentie verwijderd

Appartement Orthenstraat in Den Bosch

5211 SX Den Bosch (Noord-Brabant)

€1.450 Huurprijs p.m.
105 m²
3 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

Het appartementen complex aan de Orthenstraat 290 genaamd "Korenbeurs" bestaat uit een herontwikkeling van een bestaand kantoorgebouw dat volledig is gestript tot op het betonnen casco. Vervolgens heeft het gebouw een extra verdieping, nieuwe gevels met een nieuwe uitstraling en een aangepaste indeling gekregen.

In dit nieuwe gebouw zijn 11 huurappartementen gecreëerd.

Appartement 7, 2e verdieping : oppervlakte 105m² + Loggia 10m² 1e slaapkamer 13m², 2e slaapkamer 15,5m² woonkamer 40m² Open keuken voorzien van koelkast, vaatwasser, combi-oven, spoelbak en kookplaat op het kookeiland. Badkamer voorzien van inloopdouche en wastafel appartement is voorzien van een hoogwaardige pvc-vloer in visgraatmotief.

Apart toilet, aparte berging en aparte wasruimte. extra berging in het souterrain

Huurprijs € 1495 servicekosten € 45 minimale huurperiode 12 maanden

Terug naar hoe het ooit was, dat kan niet meer. Maar het gebouw heeft wel weer eenzelfde uitstraling als de neoklassieke gebouwen ernaast. Sinds het eerste deel van de negentiende eeuw stond de Korenbeurs op deze plek, en daarom heeft het pand nu ook deze naam. Dat beursgebouw, met grote bogen als ramen en deuren aan de voorzijden, deed echter niet lang dienst als graanhandel. In 1909 vestigde zich er een politiepost. Tijdens de bevrijding raakte het pand vervolgens zwaar beschadigd. De politie vertrok in 1945 en de Korenbeurs werd in zijn geheel afgebroken voor nieuwbouw. Het Arbeidsbureau vestigde zich in het pand, later gevolgd door een aantal katholieke instellingen, waaronder de Katholieke Bijbel Stichting.

Waar het oude pand van buiten niet door iedereen als mooi werd ervaren, is het van binnen eigenlijk een prachtig pand. Er zit bijvoorbeeld een volwaardige kelder in het pand, waar we de bergingen voor de appartementen hebben ondergebracht. De ruimtes hebben daarnaast een erg hoog plafond, tot drie meter dertig. Dat maakt dat alle appartementen een loft-achtige sfeer krijgen.

Op de plattegrond krijgt u een goede indruk van hoe de indeling is van het appartement. Het gebouw is voorzien van een lift en onder het gebouw bevind zich een souterrain waar de bergingen zijn gemaakt, ieder appartement heeft daar zijn eigen berging waar fietsen kunnen worden geplaatst.

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
105 m²
Perceeloppervlakte
105 m²
Inhoud
250 m³
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Adres
Orthenstraat Den Bosch

Extra informatie

Lift

Verhuurinformatie

Status
Verwijderd
Laatste huurprijs
€ 1.450 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar