Verhuurd

Appartement Wijnstraat in Dordrecht

3311 BZ Dordrecht (Zuid-Holland)

€1.495 Huurprijs p.m.
169 m²
3 kamers
Gemeubileerd

Over deze woning

't Holland Huys dateert uit 1896 en is ontworpen door de bekende Dordtse architect H.A. Reus. Na bijna een eeuw in gebruik te zijn geweest als kantoor- en bankgebouw, is het in 1999 gerestaureerd en gerenoveerd. Het biedt nu plaats aan een kleinschalig appartementencomplex, bestaande uit 7 luxe en unieke appartementen.

Het appartement dat te huur is, ligt op de begane grond en omvat een grote woonkamer met niveauverschil, een luxe keuken en een stijlkamer, waarschijnlijk de voormalige directiekamer. Het unieke zijn de hoge plafonds, die visuele ruimte creëren en de grandeur van vroeger doen herleven. De woonkamer heeft 3 dubbele openslaande deuren naar het balkon, dat boven de Voorstraathaven hangt. In het souterrain aan de achterzijde zijn de slaap- en badkamer gesitueerd.

Een unieke combinatie van wonen in een monumentenpand, hartje stad, met modern comfort een kans die vrij zeldzaam is.

Indeling:

Begane grond

Centrale voorhal met brievenbussen. Afgesloten dubbele deuren die toegang geven tot de centrale hal, het trappenhuis, de appartementen en de bergingen. Op de vloer liggen marmeren tegels, de wanden en het plafond zijn voorzien van stucwerk. Alle plafonds op de begane grond zijn afgewerkt met kooflijsten.

Entree: afm. 1,40 x 2,50 mtr. aansluitend de gang van 1,40 x 3,30 mtr. en 1,40 x 2,2 0 mtr. van hieruit zijn alle vertrekken op de begane grond toegankelijk, namelijk: meterkast, cv-ruimte met wasmachine-aansluiting, toilet, stijlkamer, woonkamer en keuken/bijkeuken. De meeste deuren zijn paneeldeuren met chroom hang- en sluitwerk, de deuren naar kamer, keuken en stijlkamer zijn voorzien van roedeverdeling met geslepen glas.

Woonkamer: afm.6,50/6,20 x 10,10 mtr. aan de achterzijde, met gelakte Merbau strokenparketvloer, afgewerkt met wengé sierbies. Drie dubbele openslaande deuren geven toegang tot het boven het water hangende balkon 9,8 m² met fraai uitzicht op de Voorstraathaven met Wijnbrug. De vloer van de kamer is over een lengte van 7,10 mtr. verhoogd, een 4-treden trap overbrugt het hoogteverschil. Een open, houten balustrade kadert het verhoogde gedeelte af.

Keuken: afm. 3,60 x 3,60 mtr. meteen grenzend aan het niet-verhoogde gedeelte van de woonkamer (afm. 3,00 x 6,20 mtr.), in de keuken is de vloer voorzien van witte vloertegels, gecombineerd met kleine zwarte tegels. Deze tegels liggen eveneens op de vloeren van entree, gang en bijkeuken. De keuken biedt het comfort van de huidige tijd: zwart natuurstenen (ceasarstone) werkblad met dubbele rvs spoelbak en éénhandle-mengkraan, inbouwkoelkast, oven- en onderkastjes. De wand tussen werkblad en bovenkastjes is betegeld met metrotegels. Aan de wand tegenover het werkgedeelte is een fraai buffet gerealiseerd, geheel in stijl met de keuken, maar ogend als woonkamermeubilair. Vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken met een opp. Van 2,9 m² met de afzuigsysteemunit en opstelplaats voor apparatuur bijvoorbeeld droger

Stijlkamer: afm. 6,20 x 4,40/4,10 mtr. aan de voorzijde. Deze kamer heeft veel authentieke elementen in de vorm van een eiken deur- en kastpartij en lambrisering. Verder een balkenplafond, glas-in-lood ramen (in de bovenlichten gekleurd), een open haard (niet stookbaar) en een familiewapen uitgevoerd in steen. In deze kamer ligt grijsbruine vloerbedekking. De stijlkamer kan ook uitstekend dienst doen als slaapkamer.

Toilet: afm. 1,00 x 1,20 mtr. met hangend toilet met inbouwreservoir en fonteinbakje, vloer en wanden voorzien van marmerlook tegels.

Souterrain: vanuit de woonkamer leidt een trap naar het souterrain, met de slaapkamer en de badkamer. Slaapkamer: afm. 6,30 x 4,90/2,60 mtr., de dikke buitengevelmuren zijn omtimmerd en vormen nisjes bij de ramen. Oorspronkelijk als 2 slaapkamers gepland, nu één kamer met een vaste kastenwand met louvredeuren.

Badkamer: afm. 5,00 x 2,15 mtr. met ligbad, douchecabine met hardglazen deur, dubbele wastafel en hangend toilet. Nostalgisch vormgegeven mengkranen, gemarmerde wandtegels en zwarte vloertegels.Deze gehele benedenverdieping is v.v. inbouwspots met dimmer.

Berging: toegankelijk vanuit de centralehal, oppervlakte 8,9m².

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1896
Interieur
Gemeubileerd
Woonoppervlakte
169 m²
Perceeloppervlakte
169 m²
Inhoud
517 m³
Aantal slaapkamers
2
Aantal kamers
3
Adres
Wijnstraat Dordrecht

Extra informatie

Bad
Douche
Toilet in badkamer
Opslagkamer
Mechanische ventilatie
Aan rustige weg
Aan water
In het centrum

Verhuurinformatie

Status
Ingetrokken
Laatste huurprijs
€ 1.495 p/m
Beschikbaar per
21 december 2016