Advertentie verwijderd

Appartement Molenstraat in Gorinchem

4201 CV Gorinchem (Zuid-Holland)

€875 Huurprijs p.m.
50 m²
2 kamers
Gemeubileerd

Over deze woning

Wat een uitzicht! ´In Hoger Sferen´ biedt een panorama over de Grote Markt met de 'Wilhelminafontein’, het oude makelaarAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in., de Molenstraat en de vesting. Welkom in 'Hoger Sferen'!

Bestemd voor de interim manager, ingenieur, trainee of stagiair die in Gorinchem een aantal dagen per week en/of wat langere tijd domicilie ‘moet’ houden vanwege een project, stageplaats of andere reden. Maximaal 24 maanden huurtermijn.

Het is comfortabel en efficiënt gestoffeerd en gemeubileerd, voorzien van laminaatvloer, slaapkamer met boxspring bed, open dressoir en kledingkast, dakkapel met panoramisch zicht over de authentieke gevels van de vesting en markt en voorzien van een naar de Kerksteeg gericht dakraam.

Indeling: entree begane grond, trap langs de 1e en op de 2e etage.

Indeling: tussenvoordeur en entree aan de 2e etage, eigen wasmachine-droger, een vaste trap naar de zolder, overloop met intercom, zwart/wit geplaveid en wit betegeld toilet met hoekfonteintje.

Zwart/wit geplaveide en wit betegelde doucheruimte met thermostaatkraan, doucheschuifwand, vaste wastafel met mengkraan, opbouwverlichting en spiegel.

Zitgedeelte met comfortabele leren ´chaise lounge´, Biedermeier eettafel met twee bijpassende stoelen, kamerbrede dakkapel met panoramisch zicht over de vesting Gorinchem.

Design kookeiland voorzien van spoelunit met robuuste mengkraan, op maat ontworpen mechanisch rvs afzuigsysteem, keramische 4-pitskookplaat en bijpassende inbouwkast, Siemens koelkast met *** vriesvak, Bosch vaatwasmachine, rvs LG combi-magnetron, hoogwaardige witte design Tivoli radio.

Marktgerichte slaapkamer met dakraam en verduisteringsrolgordijn en panoramisch zicht over de Grote Markt, de St. Janstoren en de Molenstraat. De slaapkamer is voorzien van een comfortabel boxspring bed, nachttafeltje, vaste kledingkast, open dressoir en dressboy.

Profiel huurder: één bewoner / werknemer van een bedrijf. Huurovereenkomst gastenverblijf linkAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in.. op naam van een bedrijf. Huisdieren en roken zijn in dit pand verboden.

Dit imposante, karakteristieke stadspand uit ± 1925 treft u op een toplocatie in hartje centrum. Door de knik in de zuidwand een boeiend zicht over de Grote Markt, het oude makelaarAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in., de ‘Wilhelminafontein’, het bruisende marktplein met een keur aan restaurants en gezellige terrassen.

Het pand is gelegen op de hoek van de Molenstraat/Kerksteeg en is ± 17 meter diep en ± 6.5m breed. De voorgevel dateert vermoedelijk uit 1835. Vanaf de middeleeuwen moet er een groot huis gestaan hebben, waar bestuurders met klinkende namen in de lokale geschiedenis huis en hofstad met stalling hadden. Van ± 1565 tot 1830 is de naam van het pand ‘Het Gulden Zwaard’. Rond 1800 woont er de patriottische koopman in granen, Wessel Boudewijn Cappelhoff. En honderd jaar later is er de winkel van schoen- en lederwarenfabriek Cornelis van der Miessen. De fabriek zelf staat dan op de Groenmarkt (nu nr 5). Het blijft een schoenwinkel tot Zillig het pand koopt in 1957. Dan wordt ook de gevel van de 2e etage opgetrokken. In de winter van 2003 is het woonhuis aangekocht door een ondernemer en vervolgens zowel binnen als buiten naar de eisen van deze tijd gerenoveerd.

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Galerijflat)
Bouwjaar
1835
Interieur
Gemeubileerd
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Adres
Molenstraat Gorinchem

Extra informatie

Parkeerplaats

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 875 p/m
Beschikbaar per
Direct