Advertentie verwijderd

Huis Spaarne in Haarlem

2011 CM Haarlem (Noord-Holland)

€3.000 Huurprijs p.m.
201 m²
9 kamers
Bestaande bouw

Over deze woning

Het prachtige 17e -eeuwse ongedeelde pand met trapgevel uit 1637 aan het Spaarne in hartje Haarlem is te huur.

Unieke kans om te wonen (en werken) in een heerlijk ruim 17de -eeuws pand met zes kamers, zeer veel bergruimte en een stadstuin aan het Spaarne.

Indeling Ongedeeld pand bestaande uit een voor- en achterhuis met achtergelegen stadstuin. Het voorhuis omvat drie verdiepingen met daarboven een vliering. Het achterhuis bestaat ook uit drie verdiepingen met daarboven een bergzolder. Het voorhuis en achterhuis zijn met elkaar verbonden door middel van een splitlevel.

Begane grond: De entreehal (7,7 m²) is voorzien van marmeren plavuizen en stucwerk in Lodewijk XVI stijl. Links van de gang liggen drie kamers. De voorkamer (25 m²) heeft een hoog plafond en een marmeren schoorsteenmantel, het plafond en schoorsteenmantel wand zijn beide gedecoreerd met stucwerk in Lodewijk XVI stijl. De voorkamer is door suite-deuren verbonden met een kleinere tussenkamer (19 m²) die geheel is voorzien van behang. Daarachter ligt de tuinkamer (12m²) met openslaande deuren naar de tuin (35 m²) . Tegen de achtergevel van het achterhuis is een betegelde spoelkeuken (4,4 m²) nog voorzien van een historische gootsteen en koperen kranen. De twee pompen stonden oorspronkelijk in verbinding met een waterkelder onder de binnenplaats, ze zijn momenteel niet meer in werking. Achter de spoelkeuken is een ruime bergruimte (6,6 m²) en compacte kelder gesitueerd (2 m²). Separaat toilet is in het achterhuis gelegen.

Eerste verdieping: De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in het achterhuis. Op de eerste verdieping vindt u een ruime eetkeuken (26 m²) die uitzicht geeft op de achtertuin en doorgang biedt naar een bergzoldertje (5 m²) met oeil-de-boeuf venster. Via een trap komt u uit op de ruime overloop (12,5 m²) die toegang biedt tot een ruime voorkamer (43,5 m²) met grote moerbalken uit de Middeleeuwen in het zicht en een marmeren schouw. Het uitzicht op het Spaarne is natuurlijk fabuleus! Een nieuwe, moderne badkamer (7,7 m²) met een ligbad en separate douche en twee wastafels. Separaat toilet. Een steektrapje biedt toegang tot een slaapkamer (25 m²).

Tweede verdieping: Een open spiltrap biedt vanaf de eerste verdieping toegang tot de tweede verdieping. Daar biedt een ruime overloop (18 m²) toegang tot twee slaapkamers met zicht op het Spaarne (beide 17 m²). Op deze verdieping is een 2e moderne badkamer (5,5 m²) met toilet en douche gesitueerd. Via een steektrapje is de in het achterhuis gelegen bergzolder (18 m²) bereikbaar alwaar de C.V. ketel en zonneboiler opgesteld staan. Met een trap vanaf de overloop is de zeer ruime vliering (48 m²) van het voorhuis bereikbaar.

Bijzonderheden: De woning heeft veel trappen en verdiepingsverschillen door splitlevel in voor- en achterhuis. Dit is sfeervol, alleen minder geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Door de omvang en indeling en op basis van het bestemmingsplan is werken aan huis mogelijk. De bestemming is Gemengd 1. Horeca is vanwege de beperkingen aan klimatologische toepassingen helaas geen optie. Detailhandel en kantoor aan huis zijn wel inpasbaar. Informeert u naar de mogelijkheden.

Locatie: Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar met openbaar vervoer. NS station Haarlem is op 20 minuten lopen gelegen. Betaald parkeren (met vergunning, geen wachtlijst) in de directe omgeving. Garages de Appelaar en de Kamp zijn op korte afstand gelegen.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Eengezinswoning)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1637
Woonoppervlakte
201 m²
Perceeloppervlakte
167 m²
Inhoud
1200 m³
Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
9 kamers
Adres
Spaarne Haarlem

Extra informatie

Tuin
Bad
Kelder
Parkeerplaats

Verhuurinformatie

Status
Verwijderd
Laatste huurprijs
€ 3.000 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar