Advertentie verwijderd

Huis Stenenwal in Maastricht

6221 GA Maastricht (Limburg)

€2.450 Huurprijs p.m.
138 m²
7 kamers
Bestaande bouw

Over deze woning

Monumentaal herenhuis, uniek in zijn soort. Dit Rijksmonument is een prachtige combinatie van authentieke details van toen én een heerlijk leefbaar en sfeervol thuis. Hier kunt u optimaal genieten van al dat moois dat Maastricht te bieden heeft, een prachtige woning met eventueel gecombineerd met werken.

Stenenwal 24 is een heel pand verdeeld over 4 woonlagen en is gelegen tussen het Cörversplein en de Waterpoort. De woning bestaat uit een voor- en achterhuis gescheiden door een open trappenhuis met aan de achterzijde een fijn dakterras.

Stenenwal 24 is een Rijksmonument met een 18e-eeuwse lijstgevel met Naamse steen (ook wel Belgisch hardsteen genaamd). De Laatste grote renovatie/modernisatie heeft afgelopen jaar plaatsgevonden.

Indeling (zie ook de plattegronden):

Begane grond: Bij binnenkomst in het voorhuis springt de imposante balkenlaag direct in het oog. Met de hardstenenvloer, een hoogte van 2.60m is dit een heerlijke werkruimte met een fantastisch uitzicht over de maas.

Het achterhuis, te bereiken via het trappenhuis geeft toegang tot de bijkeuken met CV (2011) en witgoedaansluitingen, het toilet en de buitenruimte.

1e Etage: Deze verdieping is voorzien van een parketvloer. De woon- en eetkamer in het voorhuis heeft ook hier een geweldig uitzicht op het water.

De woon-/eetkeuken ligt in het achterhuis en is voorzien van een luxe keuken. Door deze praktische indeling is wonen en eten direct met elkaar gekoppeld.

 • Woonkamer: afmetingen ca. 5,40 x 3,60mtr.
 • Keuken: afmetingen ca. 3,90 x 3,00mtr.

2e Etage: In het voorhuis is een ruime slaapkamer en luxe badkamer met douche, toilet en wastafel. Op het achterhuis bevindt zich een tweede slaapkamer.

 • Slaapkamer 1: afmetingen ca. 4,25 x 3,60mtr.
 • Slaapkamer 2: afmetingen ca. 3,90 x 2,95mtr.

3e Etage: Hier bevindt zich aan de voorzijde een ruime slaapkamer met uitzicht op de maas, aan de achterzijde bevindt zich een ruim dakterras (ca. 12m²) met veel privacy gelegen op het oosten. Door de open constructie is er mooi zicht op de constructie van de bovengelegen kapverdieping.

 • Slaapkamer 3: afmetingen ca. 5,20 x 3,60mtr.

Omgeving: De woning is gelegen in 't hart van Maastricht, stadsdeel Wyck. Er zijn te veel hotspots om op te noemen, maar je vervelen is uitgesloten. Er kan volop gewinkeld, gegeten en gedronken worden. Alle bekende en minder bekende plekken van Maastricht zijn feitelijk op loopafstand. Diverse openbaar vervoersverbindingen zoals station zijn dichtbij. Voor parkeren geldt een vergunningsstelsel. Deze is op aanvraag te verkrijgen. Voor nadere informatie wordt verwezen naar linkAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in..

Bijzonderheden:

 • Unieke ligging!!
 • Rijksmonument
 • Combinatie woon/werken mogelijk
 • Bouwjaar ca. 1800
 • Woonoppervlakte ca. 138m2
 • Perceel 47m2
 • Inhoud ca. 500m3

Huurprijs is exclusief G/W/E en internet/televisie Borgstelling: 3 maand huur

Meer info: Bel 043 – 352 66 77 of mail naar emailAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in..

TOPMAKELAARS Jeroen Olislagers Sibemaweg 44 6224 DC Maastricht linkAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Herenhuis)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800
Woonoppervlakte
138 m²
Perceeloppervlakte
47 m²
Inhoud
500 m³
Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Onderhoudsstaat
Goed
Adres
Stenenwal Maastricht

Extra informatie

Tuin
In het centrum

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 2.450 p/m
Beschikbaar per
Direct