Advertentie verwijderd

Kamer Slimstraat in Udenhout

5071 EG Udenhout (Noord-Brabant)

€260 Huurprijs p.m.
35 m²
3 kamers
1900

Over deze woning

Aanvragen voor bezichtigingen lopen enkel direct via makelaarAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in.. Gelieve contact met hen op te nemen.

Er komen kamers beschikbaar in een prachtig monumentaal pand. Het betreft hier een voormalig klooster met een uitgestrekte groene tuin die perfect is voor een rustgevende avondwandeling. In het pand zelf heb je meerdere kamers op de begane grond, een eigen badkamer en toilet tot je beschikking. Hiernaast kun je gebruik maken van de grote keuken die je met een medebewoner zult delen.

Over de locatie

Het pand ligt in het centrum van Udenhout, aan het einde van de straat vind je de winkelstraat met verschillende leuke winkels, restaurantjes en terrasjes. Je kunt even snel een boodschap halen bij een van de supermarkten die zich op loopafstand van het pand bevinden. Ook heb je een keurslager en een bakkerij om de hoek. Je bent met de auto binnen een kwartier in Oisterwijk en ook met het OV kun je alle kanten op. Met een bushalte zo goed als voor de deur kun je een directe bus pakken richting Tilburg voor een heerlijk avondje stappen.

Historie van het pand

In 1900 begon de bouw van dit pand als een huis en school voor de fraters in Tilburg. Dit initiatief was in gang gezet door pastoor Petrus van de Wal. Op 2 mei 1901 werd het pand voor het eerst betrokken door de fraters. Vanaf die tijd zorgden de fraters in de Petrusschool voor katholiek onderwijs en waren ze volop betrokken bij de Udenhoutse samenleving. Ondanks dat de communiteit officieel was opgeheven in 1984 bleven de fraters nog woonachtig in het pand. Leefgemeenschap De Vuurhaard werd opgericht en vestigde zich vanaf 1988 in het voormalige klooster. Hier hebben de fraters zich de afgelopen 20 jaar ingezet voor vluchtelingen. Eind 2019 stopte deze opvang en ook het vluchtelingencafé is inmiddels gesloten.

Over de kosten

Voor slechts € 260,- per persoon per maand kun je hier wonen. Gas, water en elektriciteit zijn bij de prijs inbegrepen. De voorkeur voor deze woning gaat uit naar 2 personen die hier willen samenwonen.

Let op! De getoonde foto's zijn voorbeeldfoto's en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.

Direct naar dit object

Kenmerken

Type aanbod
Kamer (Kamer)
Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
35 m²
Aantal kamers
3 kamers
Adres
Slimstraat Udenhout

Extra informatie

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 260 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar