100 miljoen subsidie beschikbaar voor nieuwbouw van koop- en huurwoningen

De economie wordt nieuw leven in geblazen, althans alles wijst in deze richting met het nieuwe initiatief van het kabinet. Het kabinet stelt namelijk 100 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van nieuwbouw projecten van huur-en koopwoningen.

Veel nieuwbouwprojecten zijn de afgelopen jaren niet verder gekomen dan de tekentafel als één van de gevolgen van de economische crisis die de bouw in Nederland een enorme domper heeft bezorgd. Veel bouwprojecten zijn door de crisis stil komen te liggen. In tegenstelling tot eerdere plannen was voor dit initiatief van het kabinet 395 miljoen euro uitgetrokken. Nu blijkt dat het kabinet zich neerlegt bij een schappelijke 100 miljoen euro om de bouw verder op gang te helpen en de werkgelegenheid verder te stimuleren.

Wie kan er nu precies aanspraak maken op deze subsidie? Dat zijn de gemeentes en andere betrokken partijen die momenteel geld investeren in nieuwbouw. Per nieuwbouw woning kan er maximaal een bedrag van € 10.000 worden aangevraagd. Deze ondersteuning geldt met name voor de duurdere huurwoningen en koopwoningen.

De gedachte achter deze maatregel is dat de nieuwbouwprojecten van nieuwe huurwoningen of koopwoningen extra werkgelegenheid opleveren. Extra werkgelegenheid zorgt ervoor dat meer mensen inkomen hebben te besteden, wat de uitgaven verder laat toenemen en de economie in zijn geheel stimuleert. Projecten waarbij extra werkgelegenheid wordt gecreeërd zullen dan ook voorrang krijgen in het toekennen van de subsidie.

Gerelateerd nieuws

Lees ook