door , Bron: Nu.nl

Huurstijging over 2012 uiteindelijk 6,4 procent

Terwijl de huizenprijzen van koopwoningen steeds verder dalen, stijgt de gemiddelde huurprijs van particuliere huurwoningen in 2012 met 6,4% naar 968 euro per maand. In het eerste kwartaal van 2012 lag de gemiddelde huur nog op 910 euro per maand. In een jaar tijd steeg de huur dus met 58 euro.

Onderverhuren

De huurstijging is geen verrassing. Vooral de toename in beschikbare huurwoningen met een maandelijkse huurprijs van minimaal 1000 euro heeft de huurprijs flink omhoog geschroefd. Deze toename is weer indirect gevolg van de vastgelopen koopsector. Doordat huiseigenaren hun woning niet kwijtraken, nemen ze steeds vaker het besluit de woning onder te verhuren. Vaak zijn dit woningen met huurprijzen vanaf 1000 euro. Het aanbod aan dergelijke huurwoningen nam het afgelopen jaar met bijna 9% toe.

Duur huren in Utrecht

Opvallend is dat de huurprijzen in grote steden juist weer daalden. De duurste stad is studentenstad Utrecht met een gemiddelde huurprijs van 912 euro per maand.

Het copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Huurwoningen.nl.
Tags:
particuliere huurwoning, onderverhuren, huurstijging, 2012, utrecht

Reacties (0)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.