door , Bron: Nugeld.nl

Inkomensafhankelijke huurverhoging kan weer de prullenbak in

Als het aan de Nederlandse Woonbond ligt, wordt de inkomensafhankelijke huurverhoging zo snel mogelijk weer in de prullenbak gegooid. Volgens Ronald Paping, directeur van de Woonbond, brengt de huurverhoging huurders alleen maar verder in financiële problemen. En het is nog maar de vraag of de privacy van de huurders volkomen wordt gewaarborgd.

Scheefwoners

De maatregel die vooral bedoeld is om scheefwoners aan te pakken, heeft enkele nadelige bijwerkingen. Zo krijgen veel huurders onterecht een sticker met ‘Scheefwoner’ op hun voorhoofd geplakt. Mensen die net rond kunnen komen en met moeite hun maandelijkse huur kunnen betalen, zijn zwaar de dupe van de aankomende huurverhogingen. Het is dan ook nog maar de vraag of zij niet dieper wegzakken in algehele financiële malaise.

Inkomensgegevens huurders

Het indienen van een bezwaarschrift levert ook de nodige irritatie op. Doordat alle procedures zijn omgeven met een zweem van bureaucratie kan het soms weken of zelfs maanden duren voordat duidelijk is of het bezwaar is goedgekeurd. Verder hebben veel huurders grote moeite met de manier waarop informatie wordt verstrekt over hun inkomen. Volgens Paping voelen huurders zich niet op hun gemak door het feit dat inkomensgegevens open en bloot op tafel komen te liggen bij de verhuurders. Paping hoopt dan ook de inkomensafhankelijke huurverhogingen in 2014 niet meer terug te zien.

Het copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Huurwoningen.nl.
Tags:

Reacties (4)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.
Rademakers
28 mei 2013 om 20:50

scheefwoners zijn mensen die tussen 400 en 450 euro huur betalen en verdienen naar de genoemde loonsschaal.

Mensen zoals ik die al 30 jaar huren en de huur al meer als 100% hebben zien steigen niet.
Ben gestart met 560 GULDEN en betaal inmiddels bijna 700 EURO, Schandalig.

Vroeger mocht het zo duur zijn omdat wij in de zgn vrije sector zaten nu heten we weer anders???
Op de 6,5 % komt volgend jaar weer ??? % bij ook weer over de 6,5 % van nu.

Echte scheefwoners zijn mensen die 25 jaar geleden een premie a of b woning hebben gekocht met ook mijn subsidiegeld voor netto 80.000 GULDEN en nu een hypotheek hebben van 100 euro en een woningwaarde van 250.000 EURO.

Omdat ze in Den Haag niet op hun centen kunnen letten moeten wij weer bloeden.
Kijk eerst maar eens naar de prijsafspraken bij de benzine boeren de paardenvleesoplichters de groene stroom oplichters de Polen Bulgaren Turken en Marrokanen die de verkeerde subsidies opstrijken.

Ben het helemaal zat.

W.F.P. Jansen
3 juni 2013 om 13:19

De huurverhoging wordt gebaseerd op een gezamenlijk inkomen van 2011 en 2012
Per 1 februari j.l. is ons inkomen van boven de 43.000 euro gezakt tot flink daaronder.
Toch zijn wij aangeslagen voor het hoogste percentage huurverhoging van 6,5% i.p.v. de nu van toepassing zijnde 4,5%
Hoe verander je dat?

cvooys
4 juni 2013 om 10:45

ik heb het zelfde geval als meneer W.F.P jansen hoe los ik dit op?

Dorothy
12 februari 2014 om 10:08

Marktconforme huren wil de Overheid. Eh? Sociale woningbouw de deur uit? Wat zegt u? Gewoon huursubsidie aanvragen. Maarre moedertje Overheid, ik zit net altijd net boven die grens, dus ik krijg nooit wat cadeau. Dat betekent dus dat ik straks de helft van mijn netto-inkomen kwijt ben aan huur. Of gaat u de huursubsidiegrens omhoog doen? Natuurlijk niet, want de groep van laagbetaalden is groot. Snapt iemand het nog?