door

Woonbond wil jaarlijkse stijging van de huurprijzen

Hoe maak je de woningmarkt weer gezond? Dat is de hamvraag waar wij op dit moment in Nederland mee worstelen.

Meerdere politieke partijen geven in hun partijprogramma aan dat ze willen overgaan tot (gedeeltelijke) afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Nu lijkt het alsof alleen de huizenbezitters in Nederland de klappen moeten opvangen, maar dit is natuurlijk niet het geval.

Ook in de huursector zal er meer geld moeten worden binnen gehaald. Dus u voelt hem misschien al aan komen: stijging van de huurprijzen. De woonbond wil namelijk samen met het nieuwe kabinet afspraken maken over de huurprijzen.

Zij beogen een jaarlijkste huurstijging van 1% bovenop de inflatie. Deze stijging levert het kabinet over een periode van vier jaar maar liefst een half miljard euro op, die ze vervolgens weer kunnen investeren in volkshuisvesting. Iets wat natuurlijk hard nodig is en waar anders niet genoeg geld voor kan worden vrijgemaakt.

Natuurlijk moeten de huren wel betaalbaar blijven, de Woonbond geeft dan ook aan dat er niet zal worden bezuinigd worden op de huurtoeslag. Op deze manier blijven in tijden van recessie en bezuinigingen de huren betaalbaar.

Het copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Huurwoningen.nl.
Tags:
woningmarkt, woonbond, huurstijgingen, huurprijzen

Reacties (1)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.
mevr. ten Bloemendal
3 oktober 2010 om 12:43

mev/mh,
Geachte woonbond, kennis genomen van mogelijk toekomstige huurverhoging boven 43000,- inkomen per jaar. Geldt dit voor bestaande huurders ? Wordt de berekening toegepast op jaarlijkse indexatie + 5% en wordt de volgende verhoging toegepast op de dan betaalde huur ? Zo ja ? dan betekent dit bij redelijk hoge huren dat binnen 10 jaar de huur bijna verdubbeld. De inkomens boven 43000 euro zullen zoeken naar koopwoningen wat druk zet op de markt en het wordt toch raar dat er meer huurders zullen komen die afhankelijk zijn van subsidie, ect. Wat is nu de werkelijke toelichting ?

Graag uw reactie, svp

e-mail: wjkievits@online.nl