Steeds meer huiseigenaren kiezen voor een huurwoning

bron: Nugeld.nl

Van de huiseigenaren die hun woning te koop hebben staan, overweegt 20% om te verhuizen naar een huurwoning. Bovendien weet 18% van woningbezitters nog niet zeker of ze wil gaan kopen of huren na de verkoop van de woning. De grootste reden om te kiezen voor een huurwoning is de vrijheid die het huren van een huis biedt. Voor 29% is dit dé reden om te huren.

Geen hypotheek

Van de huidige huurders zou bijna 50% opnieuw kiezen voor een huurwoning terwijl 40% van plan is om de stap te maken naar een koopwoning. Naast de vrijheid van het huren van een woning zijn er enkele andere redenen om te kiezen voor een huurwoning. Zo kunnen veel mensen geen hypotheek krijgen (25%) en moeten ze dus wel kiezen voor een huurwoning. Ook de economische crisis speelt mee in de keuze voor een huurhuis, dit geldt voor 18%. De onzekerheid over de huizenprijzen (12%), goedkoper huren (10%) en onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek (6%) spelen ook een rol, zij het in mindere mate.

Van koopwoning naar huurwoning

Cijfers van het CBS lieten verder zien dat in 2011 57.000 huishoudens de stap maakten van koopwoning naar huurwoning. Daarnaast kozen dat jaar 70% van de starters voor een huurwoning. In beide gevallen is vorig jaar een toename waargenomen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook