door , Bron: Nugeld.nl

Bijna 30% van de huurders leeft onder de armoedegrens

Nederland is een welvarend land. Het credo ‘We mogen niet klagen’ is er vanaf jongs af aan flink ingebeiteld. Toch is het maar de vraag of we niet af en toe mogen klagen. Zeker nu de Woonbond bekend heeft gemaakt dat voor steeds meer huurders de armoedegrens geen fictie is maar keiharde werkelijkheid. De verwachting is dat over drie jaar een ongekend aantal van 850.000 huurders financieel onder deze armzalige grens zit.

Stijgende huurprijzen

Nu de huren razendsnel stijgen - net als de energieprijzen - en de huurtoeslag achterblijft, zijn de vooruitzichten allerminst positief. Momenteel zit 28% van de huurders na aftrek van de woonlasten onder de armoedegrens. Dat zou in 2017 oplopen tot 35%. Deze huurders zijn voornamelijk te vinden in de gereguleerde huursector en zijn woonachtig in corporatiewoningen.

Huurtoeslag

Dat de huurtoeslag niet opweegt tegen de stijgende huren en energieprijzen blijkt wel uit het feit dat huurders die recht hebben op de toeslag maandelijks 11 euro in moeten leveren door de stijgende huurprijzen. De oplopende energieprijzen zorgen er bovendien voor dat de woonlasten met 42 euro per maand toenemen. De Woonbond roept het kabinet dan ook op om op tijd in te grijpen en het huurbeleid aan te passen.

Het copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Huurwoningen.nl.
Tags:

Reacties (1)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.
astrid
16 augustus 2013 om 19:00

Ik had graag vind ik niet leuk aan kunnen klikken. Huurprijzen zijn schrikbarend gestegen. Ik zoek zelf een huurwoning in Rotterdam, vergeet het maar als je een beperkt budhet hebt. Vanaf € 900 per maand plek zat maar daaronder hoe maar!!
Get real, please