Ouderen in Schagen hebben voorkeur voor een huurwoning

Uit onderzoek blijkt dat 55 + ers in Schagen tevreden zijn met de eigen woning en graag in Schagen blijven wonen. Wel willen de 55+ers meer voorzieningen in de woning, zodat zij langer in een eigen woning kunnen blijven wonen.

De aangepaste woning is veruit favoriet bij de ouderen. Dit komt overeen met de landelijke wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Al is het wel moeilijk te bepalen welke aanpassingen er voor de toekomst wenselijk zijn. Daarom wachten veel ouderen met het aanpassen van hun woning tot het moment waarop de aanpassing werkelijk nodig is.

Daarnaast onderschatten veel ouderen hun toekomstige behoefte aan zorg en aangepaste diensten.

De huurwoning is favoriet vanwege het flexibele karakter. Mocht de gezondheid of persoonlijke toestand vragen om een ander soort woning/woonsituatie dan is dit makkelijker te realiseren met een huurwoning. Een huurwoning scheelt ook over het algemeen in adminstratieve rompslomp bij verhuizing.

Ook moet er rekening worden gehouden met de mindere mobiliteit van ouderen. Het is daarom wenselijk dat ouderen in de buurt van winkels en voorzieningen wonen, zodat zij zichzelf zo lang mogelijk zelfstandig kunnen bedruipen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook