Amsterdam gaat bouw middeldure huurwoningen stimuleren

bron: Amsterdam.nl

Amsterdam gaat de bouw van huurwoningen met een prijs tussen de 710 en 971 euro per maand stimuleren. Dit jaar nog zouden er 800 van dit soort middeldure woningen bij moeten komen. Dit meldde de gemeente Amsterdam gisteren.

Tekort

Op dit moment zijn er te weinig middeldure huurwoningen, waardoor veel huishoudens moeite hebben om een geschikte huurwoning in Amsterdam te vinden. Ook scheefwoners worden hierdoor belemmerd om door te stromen naar een vrijesectorwoning. Vastgoedadviseur Capital Value voorspelde eerder zelfs dat de woningvoorraad zou gaan krimpen. Zonde, omdat juist nu de tijd rijp is om het woningtekort te verminderen en de wachtlijsten aan te pakken, aldus Capital Value. Vooral het gunstige investeringsklimaat maakt het aantrekkelijk om meer woningen te bouwen.

Positieve trend

Het doel is om dit jaar de bouw van 800 middeldure huurwoningen te realiseren, gevolgd door nog eens 900 woningen in 2017. Het beoogde aantal nieuwbouwwoningen in 2018 en 2019 is duizend woningen per jaar. Hiermee zet Amsterdam de trend van de afgelopen twee jaar door: in 2014 kwamen er 744 nieuwe woningen bij in het middensegment, vorig jaar 1368. Het doorzetten van deze trend is wellicht mede te danken aan de maatregelen die minister Blok deze week nam om het aanbod van betaalbare huurwoningen in Amsterdam en Utrecht te vergroten.

Gerelateerd nieuws

Lees ook