Amsterdam stelt 150 panden ter beschikking voor middeldure huurwoningen

bron: Cobouw.nl

Amsterdam wil zo’n 150 panden verkopen om nieuwe huurwoningen in het middensegment te realiseren. Het gaat hierbij om gebouwen die geen maatschappelijke of gemeentelijke functie hebben.

Groter aanbod

De te verkopen gebouwen zijn in bezit van de gemeente Amsterdam, maar worden niet door de gemeente zelf gebruikt. Ook dienen ze geen andere maatschappelijke doelen. Het betreft vooral kantoren die aan commerciële partijen worden verhuurd, bedrijfsruimten en woningen. Omdat Amsterdam het beheer van deze panden geen gemeentelijke taak vindt, worden ze verkocht om de bouw van middeldure huurwoningen mogelijk te maken. Vorige week gaf het Amsterdamse gemeentebestuur al aan de nieuwbouw van middeldure huurwoningen in Amsterdam sterk uit te willen breiden.

Pilot

Als de plannen in deze vorm werkelijkheid worden, betekent dit het grootste verkooptraject dat de stad ooit heeft gekend. Het enorme project begint met de verkoop van twaalf panden. Er is nog geen definitieve lijst met alle gebouwen die verkocht zullen worden, omdat nog niet van alle panden bepaald is of ze daadwerkelijk geen gemeentelijk doel dienen. Ook komt er er een lijst met panden die een historische waarde hebben of zeer gezichtsbepalend zijn voor de stad; ook deze gebouwen worden niet beschikbaar gesteld voor verkoop. Naar verwachting zullen alle te verkopen panden binnen drie jaar op de markt komen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook