Bouw nieuwe woningen in Den Haag

bron: Denhaag.nl

Wethouder van Den Haag Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) en directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben donderdag 7 juni een overeenkomst getekend wat de bouw van 1250 (huur)woningen in Den Haag mogelijk maakt.

Lage middeninkomens

Door de vastgelopen doorstroming op de woningmarkt is er een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen in Den Haag. Vooral voor de lagere middeninkomens is het erg lastig om een betaalbaar huis te vinden. Door de inkomensgrens voor sociale huurwoningen en de slechte kopersmarkt is er weinig aanbod voor huishoudens met een dergelijk middeninkomen.

Den Haag groeiende stad

Den Haag wil nu in de komende vijf jaar minstens 1250 (huur)woningen in de vrije sector bijbouwen. Syntrus neemt deze uitdaging graag aan en zal mede het aanspreekpunt zijn voor particuliere eigenaren en woningcorporaties. De gemeente heeft enkele mooie ontwikkelingslocaties op het oog voor Syntrus. 'Den Haag is een groeiende stad met veel potentieel. Door de crisis op de woningmarkt wordt de vraag naar betaalbare woningen alleen maar groter. Aan ons de taak om goed om te gaan met deze behoefte', aldus wethouder Marnix Norder.

Gerelateerd nieuws

Lees ook