Dé interieurtrends voor 2017

bron: ELLE, Stijlvol Styling

Happy 2017! Wij zijn erg benieuwd wat het nieuwe jaar allemaal gaat brengen. Over smaak valt niet te twisten zegt men. We nemen dan ook nieuwsgierig een vooruitblik op welke interieurtrends we het komende jaar kunnen verwachten. Of je trends volgt of er juist lak aan hebt, wij zetten ze voor je op een rijtje zodat je goed geïnformeerd aan 2017 begint!

Kleuren

De kleuren van je interieur mogen dit jaar donkerder en warmer. Denk aan donkergroen, okergeel, donkerblauw, wijnrood en aubergine. Te gewaagd om hele muren in een donkere kleur te verven? Dan kun je ook alleen een stukje van de muur doen, zoals een rechthoekig vlak of een hoek. Liever helemaal niet verven? Dan kies je accessoires in deze kleuren. Ook terracotta komt weer helemaal in: dit past goed bij de warme, aardse verftinten.

Materialen

Luxury living: dat is in 2017 het motto. Dit houdt in dat luxe en glanzende stoffen helemaal mogen, bijvoorbeeld fluweel of velours. Ook mogen accessoires meer glans hebben en glamour uitstralen. Houd hierbij wel in gedachten dat nep ‘not done’ is: koper en marmer is mooi, maar niet als het plastic is én lijkt. In 2017 wordt goud ook een favoriet voor je interieur, zowel mat als glanzend. Een andere, minder voor de hand liggende trend is kurk. Dit geeft je interieur op een bijzondere manier warmte en structuur. Je gaat het veel zien als bladen voor tafels, krukjes etc.

Urban jungle

In 2016 zagen we al de terugkeer van de cactus, maar in 2017 kan het helemaal niet groen genoeg in je huis. Kamerplanten, hangplanten, staande planten: alles mag. Stop ze in een zwarte of witte pot waardoor het ook nog een vleugje chique krijgt.

Niet perfect is perfect

Perfect is maar saai en dat geldt ook voor je interieur. Je interieur hoeft niet helemaal op elkaar afgestemd te zijn en compleet te matchen. In 2017 kun je dus heel goed dat oude kastje of die verweerde tafel met gebruikssporen in je woonkamer zetten. Heb je geen vintage spullen of koop je toch liever nieuw? Veel woonwinkels verkopen meubelen en accessoires die ambachtelijk en oud lijken.

Personaliseren

Je huis is jouw thuis en je wil ook dat het dat uitstraalt. Personaliseer je interieur door leuke foto’s van jou, je familie en vrienden op te hangen, stal je vakantie-aandenken uit of zet familie-erfstukken neer. Want zeg nou zelf, dat is toch net iets meer bijzonder dan een standaard interieur. Wat overigens echt niet meer kan in 2017 zijn de quotes. Op de muur, op kussens of op een vaas, ‘live, love, laugh’ blijft echt achter in 2016.

Prints en patronen

Denk jij bij het woord ‘printje’ aan een gespikkeld of gestreept dierenvel? In 2017 zijn prints en patronen helemaal in, maar dan wel in de vorm van etnische en geometrische prints en patronen. Ook bloemen- of plantenpatronen zijn het aankomende jaar hot. Prints en patronen voeg je toe aan je interieur door middel van kussens of schilderijen. De echte durfals behangen een klein gedeelte van een muur met bijzonder behang.

Het item voor 2017

Als je op zoek bent naar een nieuw item om toe te voegen aan je interieur, denk dan eens aan een vloerkleed. Dat is komend jaar hét ding dat niet mag ontbreken in je interieur. Het geeft je kamer gelijk een warm gevoel. Grof of fijn, rond of rechthoekig; het kan allemaal. Wil je meerdere vliegen in één klap slaan, neem dan een vloerkleed in een luxe stof, met een print of in een warme, expressieve kleur.

Gerelateerd nieuws

Lees ook