De ups en downs op de huurmarkt in april

bron: Bouwenenwonen.net

Er zijn weer de nodige schommelingen geweest in de vorige maand. Zo is het aanbod aan huurwoningen afgenomen, net zoals de gemiddelde huurprijs. Uit onderzoek is gebleken dat het totale huuraanbod in Nederland met 3,5% is gedaald. Opvallend is wel dat bij huurwoningen met een huurprijs tussen de 900 en 1000 euro het aanbod aan woningen steeg met 28,4% in vergelijking met de maand maart.

Prijs huurwoningen omlaag

Ook de huurprijs daalde dus, namelijk met 0,7%. Dit betekent dat de gemiddelde huurprijs in april landelijk daalde met 6 euro naar 820 euro per maand. De huur daalde het sterkste in de categorie huurwoningen vanaf 1000 euro, namelijk met 4,9%.

Terwijl het aanbod en de prijs van huurwoningen daalde, steeg de gemiddelde prijs per vierkante meter met 3,1% naar 9,90 euro. Dit is te verklaren doordat de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen sterk daalde, van 123 vierkante meter naar 104 vierkante meter.

Stedelijke cijfers

De hoogste gemiddelde huurprijs werd betaald voor huurwoningen in Utrecht: 942 euro per maand. In Maastricht had je meer geluk en betaalde je gemiddeld de laagste prijs, namelijk 572 euro per maand. Voor de hoogste prijsstijging komen we terecht bij huurwoningen in Tilburg, 28,1%. De huurprijs bedroeg hier 655 euro. De grootste dalers waren te vinden in de Brabantse steden Breda (33,0%) en Roosendaal (20,4%), daar kon je voor respectievelijk 584 en 665 euro een woning huren.

Gerelateerd nieuws

Lees ook