Energierekening vanaf 1 juli fors omlaag

bron: Nu.nl

Vanwege een daling van de energieprijzen op de groothandelsmarkt verlagen energieleveranciers hun tarieven voor gas en elektriciteit vanaf 1 juli behoorlijk. Dit goede nieuws meldt vergelijkingswebsite Pricewise deze week.

Historisch lage energieprijzen

De verlaagde tarieven zijn te danken aan een daling van de energieprijzen op de groothandelsmarkt: deze liggen momenteel op een historisch laag niveau. Ook vorig jaar en en aan het begin van 2016 daalden de prijzen, maar niet zo fors als met ingang van juli.

Volgens Pricewise verlagen leveranciers als Eneco, Essent, Nuon en Delta de prijzen voor gas met gemiddeld zo’n 10 tot 12 procent en de energietarieven met zo’n 9 tot 11 procent.

Variabele tarieven

De prijsverlaging geldt voor alle huishoudens die een energiecontract met variabel tarief hebben. Bij deze contracten wordt het tarief ieder half jaar door de energieleverancier gewijzigd. Bij benadering 60 procent van de huishoudens heeft zo’n variabel energiecontract.

Ondanks de trend van prijsverlagingen blijven energiecontracten waarbij het tarief voor een langere tijd vaststaat, goedkoper. Dit komt mede door de grote welkomstkortingen die consumenten ontvangen bij sommige energiebedrijven.

Gerelateerd nieuws

Lees ook