Extra toename eigen bijdrage bij huurtoeslag

bron: Nu.nl

Afgelopen vrijdag werd in de Tweede Kamer besloten het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken om de bijdrage extra te verhogen, aan te nemen. Dit betekent dat huurders die huurtoeslag ontvangen, te maken krijgen met een extra verhoging van de eigen bijdrage, namelijk 4,87 euro.

Tekorten overheid

Doel van de maatregel is ervoor te zorgen dat de overheid de tekorten kan opvangen die worden veroorzaakt door de huurtoeslag. Door de geteisterde woningmarkt zien steeds meer huurders zich genoodzaakt een huurtoeslag aan te vragen. Hierdoor zouden de tekorten bij de overheid van 114 miljoen euro in 2013 oplopen naar 214 miljoen euro in 2017. De toegezegde extra eigen bijdrage zou dat tekort terugbrengen met 60 miljoen euro.

Dubbele verhoging

De extra eigen bijdrage komt bovenop de eerdere verhoging van 3,93 euro bij huurders met huurtoeslag. De eigen bijdrage is opgesplitst in een vast deel dat voor iedereen gelijk is en een inkomensafhankelijk deel. Het vaste deel zal vanaf 2013 in totaal stijgen van 18,64 euro naar 27,44 euro.

Gerelateerd nieuws

Lees ook