Huurstijging sociale huurwoningen lijkt niet tegen te houden

bron: Nu.nl

Woningcorporaties komen langzaam in de problemen waardoor er tekorten ontstaan. Aangezien de huizenmarkt volledig op haar gat ligt, met als gevolg dat woningen niet meer in waarde stijgen en veel minder verkocht worden, lijken de corporaties flink in de problemen te komen. Daarom pleit Hans van Harten, directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) voor huurstijging op sociale huurwoningen om deze tekorten op te vangen. Deze huurverhoging dient wel stapsgewijs te worden ingevoerd.

Woningcorporaties in zwaar weer

Van Harten, die veel te zeggen heeft over sociale huurwoningen in Amsterdam, stelt dat de woningcorporaties niet meer over voldoende middelen beschikken om te kunnen investeren. Financieringen zijn dus ook veel moeilijker rond te krijgen. Om ervoor te zorgen dat er toch geld binnenkomt en woning corporaties niet ten onder gaan, zal de huur op sociale woningen verhoogd moeten worden. Wel benadrukt Van Harten dat sociale huren moeten blijven bestaan.

Momenteel wordt er een verlies van 125.000 euro geleden op een sociale huurwoning. Hoofdoorzaak hiervoor is de minimale huurverhoging die jaarlijks mag worden ingevoerd. Dit terwijl de kosten de afgelopen jaren zijn verdubbeld.

Gerelateerd nieuws

Lees ook