Huurwoning onverminderd populair

Natuurlijk is het vrijblijvende karakter een van de grote voordelen van het huren van een huis. Maar er zijn meer redenen te vinden waarom woningzoekenden een huurhuis prefereren boven een koophuis.

Uit recente cifers blijkt dat 30% van de woningzoekende in Nederland de voorkeur geeft aan een huurwoning. De redenen voor de keuze voor een huurwoning zijn zeer uiteenlopend. Ten eerste heeft de financiele crisis en voor gezorgd dat het moeilijker is om een hypotheek te krijgen, en zodoende een huis te kopen. Maar er zijn ook onnoemelijk veel voordelen aan huren ten opzichte van kopen.

Zoals bijvoorbeeld het onderhoud van een woning. Bij een koophuis moet de eigenaar voor dit onderhoud opdraaien en kan dit grote, soms onvoorziene kosten met zich meebrengen. Bij een huurwoning is de huurder geen eigenaar, en hoeft men dus niet zelf voor de onderhoudskosten op te draaien. Dit is overigens de hoofdreden voor woningzoekenden om voor een huurwoning te kiezen. Verder kan de overeenkomst voor een huurwoning ook voor een korte periode worden afgesloten, wat door veel mensen als een voordeel wordt gezien. Zeker tijdens een economische crisis is dit een belangrijke reden om voor een huurwoning te kiezen, aangezien de financiele situatie van veel mensen een stuk onzekerder is.

Gerelateerd nieuws

Lees ook