Huurwoningen.nl doet onderzoek naar ervaringen van starters op de woningmarkt

Bij Huurwoningen.nl hebben we een duidelijk doel: ervoor zorgen dat woningzoekers sneller en makkelijker een huurwoning kunnen vinden. Toch wordt deze zoektocht in Nederland steeds moeilijker. Sommige groepen hebben het hierbij nog lastiger dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan starters. Zij maken voor het eerst kennis met de woningmarkt en moeten hun weg nog vinden. Daarbij komt ook nog dat de huidige markt niet de meest gunstige is.

Al met al wordt het starters niet makkelijk gemaakt. Omdat we vinden dat dit anders moet, hebben we de handen ineen geslagen met andere woningmarktpartijen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Samen werken we aan het initiatief Starten op de Woningmarkt.

Over Starten op de Woningmarkt

Naast het feit dat de woningmarkt momenteel erg krap is, zijn er andere factoren die ervoor zorgen dat starters het niet makkelijk hebben. Zo hebben we gemerkt dat de informatievoorziening vrij beperkt is. Informatie is schaars, lastig te vinden en staat verspreid over verschillende websites. Mede hierdoor, en de negatieve berichtgeving in bijvoorbeeld de media hebben starters het idee geen schijn van kans te maken op de woningmarkt. Toch blijkt er vaak meer mogelijk dan gedacht wordt. Om die reden is de website www.startenopdewoningmarkt.nl ontwikkeld. Het doel van deze website is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

De Startersmonitor

Naast de website, brengt Starten op de Woningmarkt eens per half jaar de Startersmonitor uit. In de Startersmonitor worden de problemen die starters ervaren in kaart gebracht en zodoende breed onder de aandacht gebracht. Samen met alle betrokken partijen hebben we namelijk een doel: ervoor zorgen dat starters in de toekomst sneller een passende woning kunnen vinden.

In oktober wordt de eerste Startersmonitor naar verwachting uitgebracht. Tot en met 17 september doen we onderzoek onder woningzoekers tussen de 18 en 40 jaar. Help je mee? Vul de vragenlijst hier in en maak ook nog eens kans op mooie prijzen!

Gerelateerd nieuws

Lees ook