‘Meer investeren in middeldure huurwoningen’

bron: Cobouw

Gemeenten en corporaties moeten meer investeren in middeldure huurwoningen. Dat stelt vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance deze week in een rapport. Enkele weken geleden riepen NVM en VGM al op tot maatregelen in het middensegment.

Samenwerking gemeenten, corporaties en beleggers

Institutionele beleggers hebben miljarden euro’s klaarliggen om te investeren in middeldure huur, zegt Henk Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea. Toch hebben gemeenten vaak geen beleid om op een goede manier in dit segment te investeren. Volgens Jagersma moeten gemeenten, corporaties en beleggers de handen ineenslaan: “Als corporaties hun duurdere huurwoningen aan beleggers verkopen, komt er veel geld beschikbaar voor nieuwe sociale huurwoningen. Ook kunnen bestaande woningen dan versneld worden verduurzaamd.”

‘Gekke Henkie’

Niet iedereen loopt direct warm voor de plannen van de vastgoedbelegger. Thom Aussems, directeur-bestuurder van woningcorporatie Sint Trudo (Eindhoven), is kritisch, zo schrijft bouwmagazine Cobouw. “Jagersma denkt dat corporaties gekke Henkie zijn door middeldure huurwoningen ten behoeve van de uitpondingswinst aan pensioenfondsen te verkopen,” laat Aussems op Twitter weten. Het is dan ook zeer de vraag of woningcorporaties bereid zijn om huurwoningen door te verkopen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook