Statistieken huurwoningen in mei

bron: Bouwenenwonen.net

Direct Wonen heeft enkele cijfers bekend gemaakt met betrekking tot de huurmarkt in de maand mei. We hebben een paar dalingen en stijgingen voor u op een rijtje gezet:

Aanbod huurwoningen gestegen

In vergelijking met april is het aanbod aan particuliere huurwoningen met 3,3% gestegen. De grootste stijging in het aanbod was terug te vinden in de categorie huurwoningen met een huurprijs van 900 tot 1000 euro. Hier steeg het aanbod met 27,4%. De reden voor de toename is volgens Frederik Sinke van Direct Wonen dat in de maand mei traditioneel veel mensen verhuizen. Hierdoor komen er meer huurwoningen vrij.

Huurprijzen gestegen

De gemiddelde huurprijs is ook gestegen, namelijk met 0,5%. Hierdoor kwam de gemiddelde huurprijs in mei op 825 euro per maand. De hoogste gemiddelde huurprijs was te vinden in studentenstad Leiden. Een huurwoning in Leiden kostte gemiddeld 990 euro per maand. De sterkste stijging van de huurprijs (43,2%) lag in Brabants Breda: 836 euro per maand. Voor de laagst gemiddelde huurprijs moeten we naar het zuiden. Huurwoningen in Maastricht hadden een gemiddelde huurprijs van 589 euro per maand.

Prijs per vierkante meter gedaald

De gemiddelde prijs per vierkante meter daalde met 7,9% naar 9,12 euro in de maand mei. In april betaalde men nog 9,90 euro per vierkante meter. In tegenstelling tot de prijs steeg het gemiddelde oppervlakte van de aangeboden huurwoningen met 9,2% naar 90,46 vierkante meter. Belangrijkste conclusie is dat mensen voor nagenoeg dezelfde huurprijs meer oppervlakte krijgen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook