Verplaatsbare tiny-houses voor woningzoekenden met spoed in Rotterdam

bron: NU.nl

Vanaf de eerste helft van 2021 worden er op diverse locaties in Rotterdam minstens 150 verplaatsbare sociale huurwoningen geplaatst. Deze woningen worden verdeeld over negen plekken, waaronder De Kroon in Delfshaven en de Waaier in Hoogvliet. Het is de bedoeling dat de flexwoningen daar ongeveer 10 jaar zullen blijven staan en daarna worden verplaatst naar een andere locatie.

Oplossing voor woningzoekenden met spoed

In totaal zullen er ongeveer 700 tot 1000 flexwoningen worden geplaatst in Rotterdam. De woningen worden opgeleverd in diverse vormen, waaronder tiny-houses en galerijwoningen. De sociale huurwoningen worden op dit moment gemaakt in fabrieken. Vervolgens zullen ze per vrachtwagens naar de uiteindelijke locaties worden vervoerd. De flexwoningen zullen tussen de 20 en 25 vierkante meter groot worden en zijn met name bedoeld voor woningzoekenden die met spoed een woning zoeken. De woningen zullen dan ook voornamelijk geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens, bijvoorbeeld voor studenten of starters, maar ook voor mensen die in een echtscheiding zitten. De bewoners van de flexwoningen krijgen een huurcontract van 2 jaar en voor studenten is er een huurcontract beschikbaar met een tijdsduur van 5 jaar.

Onderzoek naar meerdere locaties

“Flexwoningen zijn een mooie aanvulling op alle woningbouwprojecten die in volle vaart doorgaan”, meldt projectmanager Fenna ter Haar aan NU.nl. “Zo komen ze bijvoorbeeld tijdelijk op plekken waar later nieuwbouwwoningen worden opgeleverd.” De gemeente onderzoekt momenteel nog of ook de gebieden Feijenoord, Nesselande, Hoek van Holland en Vreewijk geschikt zijn voor deze flexwoningen. Dit doet de gemeente samen met omwonenden en marktpartijen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook