VVD: Huurmarkt compleet liberaliseren!

bron: Nu.nl

Betty de Boer, kamerlid van de VVD, kan het niet duidelijker zeggen: De VVD staat voor een 100% vrije huurmarkt. De enige inbreuk daarop is het verstrekken van huurtoeslag bij de lage inkomens die het echt nodig hebben.

Liberalisatie is de toekomst

Door de huurmarkt totaal te liberaliseren wordt het voor bedrijven veel aantrekkelijker om te investeren in de huurmarkt. Huurprijzen stijgen waardoor er meer geld binnenkomt. Deze inkomsten kunnen weer worden gebruikt voor het bouwen van extra huurwoningen. Tot 2020 zijn 500.000 woningen nodig. Het is dus van belang dat het interessant wordt voor corporaties en investeerders om meer te bouwen. Momenteel wordt de huur door toedoen van de overheid laag gehouden, waardoor het juist niet interessant is om te investeren in nieuwe huurhuizen. Ze leveren namelijk te weinig op. Een vrije markt is volgens de Boer de ideale oplossing.

Huurprijzen omhoog

Het begin is al gemaakt door de huurprijzen voor inkomens boven 43.000 euro met 5% te verhogen. De huren voor inkomens lager dan 43.000 euro zouden omhoog moeten met 1%. Verder maakt de Boer duidelijk dat de hypotheekrenteaftrek behouden moet blijven, hoewel de aftrek alleen zal gelden voor hypotheken waarbij afgelost wordt. Volgens de Boer is de hypotheekrenteaftrek essentieel voor het stimuleren van woningbezit.

Kieswijzer woningmarkt

Bent u nieuwsgierig geworden naar de standpunten van de VVD met betrekking tot overdrachtsbelasting, scheefwonen en starters? Bekijk dan onze kieswijzer! Hier vindt u een duidelijk overzicht van de standpunten van de acht grootste partijen in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Lees ook