Woonbron is voor massale verkoop van huurwoningen

Woningcorporatie Woonbron zegt de oplossing gevonden te hebben voor de woningmarkt.

In tegenstelling tot eerdere standpunten moet de redding niet gezocht worden in: afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Maar moeten we het dichter bij huis zoeken. De Woonbron geeft in een opinieartikel van het NRC Handelsblad aan dat er massaal huurwoningen (aan huurders) verkocht moeten worden.

Naar de mening van de schrijvers Adjiedj Bakas, Lans Bovenberg en Martien Kromwijk zal door middel van de verkoop van huurwoningen het scheefwonen tegelijkertijd worden aangepakt. Ook komen er meer koophuizen beschikbaar in de schaarse middenklasse en draagt het bij aan de emanicipatie van de mensen.

Maar is deze ‘ingeving’ nu wel zo’n geweldig idee? Er wordt massaal over gespeculeerd op het bijbehorende opinieblof van het NRC Handelsblad. Huurders geven aan dat ze de stap niet durven te maken vanwege meerdere factoren. De onzekere arbeidsmarkt is daar slechts een van, ook wordt het achterstallige onderhoud van de huurwoningen besproken en dat de huizen die in de verkoop gaan niet het energielabel hebben waardoor de kosten voor hun explosief zullen stijgen in vergelijking met nu. Voorlopig lijkt het er dus op, dat iedereen rustig blijft zitten waar die zit en wacht tot de economie weer uit zichzelf aantrekt.

Gerelateerd nieuws

Lees ook