Stef Blok roept verhuurders op tot minder huisuitzettingen

bron: Nu.nl

Minister Stef Blok doet een oproep aan alle verhuurders om huurders die het moeilijk hebben, niet te snel uit huis te zetten. Betekent dit dat huurders met een betalingsachterstand na een eerste, een tweede en een derde kans ook nog een vierde en vijfde kans krijgen?

Begrip bij verhuurders

De reden voor Blok’s menslievende noodroep komt uit de PvdA-regionen. De coalitiepartner van Stef Blok’s VVD hoopt dat de economische crisis niet zal leiden tot een storm aan huisuitzettingen en vraagt daarom om wat meer begrip bij verhuurders. Overigens is het aantal huisuitzettingen de laatste jaren redelijk stabiel gebleven: na 5900 uitzettingen in 2010 werden 6000 mensen in 2011 uit hun huis gezet. Er zijn nog geen cijfers bekend over 2012.

Huurders met betalingsachterstand

Het is de vraag in hoeverre verhuurders mee kunnen gaan in de barmhartigheid van de PvdA en VVD. Moeten ze huurders die maandenlang geen huur kunnen betalen rustig laten zitten, hopend op een spoedige verbetering? Geef je zo wel een juist signaal af? Als het aan minister Stef Blok ligt in ieder geval wel. Dus verhuurders: geef het goede voorbeeld en wees groothartig!

Gerelateerd nieuws

Lees ook