De verwachte interieurtrends van 2024

Is het tijd voor een nieuw interieur? In 2024 gaan de interieurtrends terug in de tijd, maar dan wel met moderne kenmerken én met oog voor duurzaamheid. Dit jaar gaat het om het combineren van seventies stijlen met de stijlen van nu. Denk aan retro houten meubels uit de jaren ‘70 en aan de ronde, rustige ontwerpen van nu. In samenwerking met Kick lichten wij deze trends toe. Ontdek in dit artikel alle interieurtrends van 2024!

Ronde vormen

Dé trend van nu is ronde vormen. Van gebogen meubelpoten tot golvende behangpatronen, de trend van gebogen lijnen uit zich in 2024 in diverse stijlen. De rechte eettafels maken plaats voor ronde en organische oftewel levendige ontwerpen, net zoals banken en kleden die we ook steeds meer in ronde en zachte vormen terugzien.

Retrostijl

De invloeden van de jaren '70 zijn al een tijdje terug te zien in ons interieur. Denk aan retro houten meubels, lage cocktailstoeltjes en kleuren die variëren van oranje tot bruin. Deze diepbruine tinten zijn weer helemaal hip en worden op een frisse en moderne manier teruggebracht. Wat betreft lampen zijn de lampjes in vorm van een paddenstoel weer helemaal terug.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veelvoorkomend actueel onderwerp, en ook dit zie je terug in de interieurtrends van nu. Om in te spelen op deze trend kan je een kringloopwinkel bezoeken of kiezen voor meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Bekleding van natuurlijke stoffen, zoals gordijnen van linnen en meubels van gerecycled hout en glas staan hierbij centraal.

Klassieke stijlen

Diepe kleuren zoals wijnrood en nachtblauw zorgen voor een chique en luxe sfeer. Ook dragen klassieke sierlijsten uit de jaren ‘20 bij aan deze sfeer. Voor een chique look, wordt dit gecombineerd met glanzende materialen en opvallende patronen. De welbekende visgraatvloeren voegen een modern randje toe aan deze klassieke stijlen.

Soft outdoor

Soft outdoor is een trend waarbij buiten naar binnen wordt gehaald. We zien nu vaker dat licht eikenhout, stalen elementen en licht marmer in het interieur verschijnen. Het creëren van overgangszones door middel van veranda’s, serres of zithoeken verbindt de ruimte met de buitenomgeving, zoals je tuin of balkon. Planten spelen ook een belangrijke rol in deze trend, ze creëren die echte outdoor-feel.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kick!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook