Heb jij vanaf morgen ook recht op huurverlaging?

bron: Woonbond.nl

Morgen is het zover: dan gaat het nieuwe puntensysteem voor de berekening van de huurprijs in. Dit betekent voor duizenden huurders dat ze vanaf volgende maand recht hebben op huurverlaging. Check snel of jij hier ook bij hoort!

Wat gaat er veranderen?

In het nieuwe puntenstelsel krijgt de WOZ-waarde van een woning een veel grotere invloed op de huurprijs. Hiermee komen de punten voor de categorieën schaarstegebied, woonomgeving en woonvorm te vervallen. Ook leveren eventuele hinderlijke situaties vanaf 1 oktober geen puntenaftrek meer op.

Verhuurders passen prijzen proactief aan, maar let op!

Met name huurders die in een minder populaire wijk of regio wonen, maar wel een relatief hoge huur betalen, komen vanaf morgen in aanmerking voor huurverlaging.

Indien de maximaal toegestane huur volgens het nieuwe puntenstelsel lager uitvalt dan de huur die je nu betaalt, is je verhuurder verplicht om de huurprijs te verlagen. Verschillende corporaties hebben dan ook al proactief aangegeven de huren waar nodig te verlagen.

Toch loont het de moeite om zelf ook even te controleren of je in aanmerking komt voor een verlaging van je huur. Op basis van de WOZ-waarde van je huurwoning (op te vragen bij je gemeente) kun je op de website van de Huurcommissie jouw maximaal toegestane huurprijs berekenen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook